perjantai 22. joulukuuta 2017

Iso kiitos pankilleni

Alanyan Damlatakselta puistosta merelle päin 21.12.-17
Olen valtavan kiitollinen siitä, että osaan puhua turkkia niin paljon, että selviän yksin jopa astetta monimutkaisemman pankkiasioinnin. Tuntuu valtavan hyvältä. Ihan kuin olisin tasavertainen pankissa asioivien paikallisten kanssa. Turkin kielen opiskelun aloittaminen syksyllä 2013 on ollut yksi viisaimpia päätöksiäni. Nyt saan nauttia tuon pitkän ja kiemuraisen oppimispolun antimista, ja hehkutan sitä ihan mielelläni.

Huomasin eilen tai toissapäivänä, että turkkilainen pankkikorttini on vanhentunut. Tiesin myös sen, että pankki on tehnyt muutoksia toimintaansa, ja on ottanut käyttöön mm. uusia tilinkäyttöehtoja ja uuden hinnaston sekä tosi paljon uusia palveluita. Tähän mennessä en ole pystynyt käyttämään turkkilaisen pankkini nettipankkia, kun aina on ollut joku ongelma salasanassa, niin uudessa kuin vanhassakin. Tänään sekin selvisi... ja oli ihan oma vikani.

Virkailijalla on käsittämätön muisti. Toki minun on helppo muistaa hänet, koska hän istuu aina samalla paikalla, ja olen asioinut näiden viiden vuoden aikana enimmäkseen hänen kanssaan. Mutta asiakkaita on paljon, ja viimeksi olen käynyt pankissa vuosi sitten, joten siksi olin yllättynyt siitä, että hän muisti. Kerroin, että haluan lopettaa suomalaisen pankin käytön, koska se on täällä asuessa kohtuuttoman kallista, ja haluan saada turkkilaisen pankkitilini oheispalvelut käyttökuntoon että voin lopettaa suomalaisen tilin ja kortin käytön. Virkailijanainen ymmärsi kokonaisuuden, ja alkoi järjestää asioita palanen kerrallaan.

Damlataksen risteyksessä eräs kiehtova puu 21.12.-17
Aiemmin toinen virkailija sanoi osoiteasioissa, että en voi muuttaa tilitietoihini nykyistä oikeata osoitettani, koska siellä on vanhan passini numero. Uudella passilla muutosta ei voi tehdä. Tänään olin varustautunut. Minulla oli mukana kaksi edellistä, mitätöityä passia, sekä uusi, voimassa oleva. Passin numero on taas päivitetty, mutta joudun käymään vielä kerran siellä, nyt sähkölaskuni kanssa. Sähkölasku on tehty nimelleni ja nykyiseen osoitteeseen, ja uusinta sähkölaskua näyttämällä saan osoitteen päivitettyä.

Vanhentuneen pankkikortin tilalle sain uuden pankkikortin heti samalla reissulla. Minulle tarjottiin myös sirullista korttia, joka on täällä aina luottokortti, kun kysyin sirullista korttia. Turkkilaisessa debit-kortissa ei ole sirua, mutta halusin sen mieluummin. Se on loppupelissä turvallisempi, sillä jos joku esim. varastaa sen, niin ei ainakaan pysty tekemään sillä minulle velkaa. Tuo debit-kortti yhdessä nettipankin kanssa riittää hyvin minun tarpeisiini. Kortti oli muuttunut aiemmasta, ja huomasin että siinä on joku kultaominaisuus, mutta tsekkasin vasta kotona nettipankista tuota ominaisuutta lisää.

Pankissa loppui voimat, sillä olen edelleen kipeä, sanan varsinaisessa merkityksessä. Puolentoista tunnin sessio pankissa oli riittävän raskas. Tuo kultaominaisuus näkyi nettipankin mukaan kerryttävän tileihini liittyen kultaa, bonuksena kortin käytöstä. Siellä oli yllättäen jo pieni määrä kertymää. Kyseinen pankki on muutenkin erikoistunut kullan myyntiin ja talletukseen. Heidän pankin seinässä olevista automaateistaan voi ostaa tietyn painoisia, aitoustodistuksellisia kultapaloja.

Sama puu "unimuodossa" ylivalotettuna
Nettipankin käyttöongelmien takana on ollut hitauteni ja silloin reilusti heikompana ollut
kielitaito. Nyt ymmärsin tämän naisen puhetta täysin, ja siksikin asiointi tuntui tosi hyvältä, ja asiat sujuivat niin kuin niiden piti sujua. Kun nettipankin salasanani tänään vaihdettiin uuteen, niin minulla oli 3 pv aikaa vaihtaa salasana nettipankissa. Jotten unohtaisi ja mokaisi taas, niin heti kotiin päästyä kävin vaihtamassa salasanan ja tutustumassa uudistuneeseen, monipuoliseen nettipankkiin.

Olen hämmästynyt siitä, että tämän pankin nettipankkisysteemi on, kuten nostoautomaatitkin, oikeasti monipuolisempi ja modernimpi kuin S-pankilla tai Nordealla. OP:n nettipankkia en ole pitkään aikaan käyttänyt, joten siitä en voi sanoa mitään, ja muiden suomalaisten pankkien nettipankkeja en tunne yhtään. Yllätys oli positiivinen. Pankin termistö on hieman hankalaa, mutta kuvakkeet auttavat ja taisi siellä olla englanninkielinenkin vaihtoehto. Siihen en tietenkään halua vaihtaa, sillä haluan oppia lisää turkkia. Nyt olen tyytyväinen pankin asiakas. Tiedän taas miten saan rahat lähtemään tililtä :)) . Seuraavaksi opettelen kasvattamaan tulovirtoja nykyistä suuremmiksi.

Piparkakkua kakkuna 😍 Ihanaa!
Siitä tulikin mieleeni, että tänään syntyi ensimmäinen runo turkiksi. Se ei ole mikään käännös tai käännösyritys, vaan erään keskustelun saamista käänteistä aktivoituneiden tunteiden purkaminen ulos turkiksi, ja runomuotoon. Vähän kun vielä ärsytetään, niin osa tulee itseltä, ilman kääntäjää. Osaan tarvitaan silti hyvä kääntäjä. Tekstit eivät näytä onneksi ehtyvän, vaan niitä pukkaa ulos, nyt jo toipilasvaiheessakin. Tästä kun tokenen, niin testaan mitä punaviini tekee kirjoittamiselle. No, ensisijaisesti juhlistan alkavaa uutta vuotta, ja paria kirjaa. Toipumista vauhdittaa tänään apteekista haetut uudet lääkkeet, ja ennen kaikkea Ylpön tehojuoma (ilman hunajaa), eli sitruunasta puristettu mehu + 3 isoa valkosipulin kynttä sauvasekoittimella vaahdotettuna ja kurkusta alas kulautettuna. Vesi valui silmistä ja jotain suupielistäkin, kun tuota nautiskelin. On parempi tepsiä 😜.

Joka tapauksessa Hayat devam ediyor.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.