tiistai 12. joulukuuta 2017

Patsaskisan tuotoksia ja uusi kirja

Alanyan kaupungin patsaskisasta 2017
Kävin patsastelemassa satamassa, ja siinä samalla kuvasin nämä viereiset kuvat patsaskisan tuotoksista. Kaikki patsaat eivät tokikaan ole tuossa. Osan jätin kuvaamatta siksi kun en pitänyt niistä, ja osan siksi kun niiden päällä istui ihmisiä, tai vieressä nojaili ihmisiä. Vaan nuo ovat tuossa nyt alkajaisiksi, maistiaisiksi. Tavoitteena oli tehdä patsaita / veistoksia lapsille, ja koska osa oli jo ihmisten käytössä ja omimia, niin olivathan ne onnistuneita. Itse mittaan onnistuneisuutta sillä, että ne kiehtovat ihmisiä, kutsuvat ihmisiä tulemaan lähelle tai jopa istumaan päälle tai nojailemaan. Katsopa kuinka erilaisia nuo kahdessa ensimmäisessä kuvassa olevat ovat. Toinen on pelkistetyn yksinkertainen ja toinen sisältää valtavan paljon erilaisia, pieniä yksityiskohtia. Silti molemmissa on tunnetta, kiehtovuutta ja ideaa.

Tässä on linkki patsaskisan Facebooksivuille, ja siellä on kuvia myös niistä patsaista, joista en voinut ottaa kuvia tai en tahtonut ottaa. Kannattaa katsoa sekä sivu että patsaat tuolla kaupungintalon takana, niin kauan kuin ne siellä ovat. Eri puistoihin ja leikkikentille ne kuulemma siirretään aikanaan.

Alanyan kaupungin patsaskisasta 2017
Alanyassa on nyt lähiaikoina tapahtumia, mm-m, on on... muistan vain, että teatterilla pyörii joku hyvä näytelmä, elokuvissa oli katsomisen arvoisia filmejä ja ilmeisesti Tähtien sodan uusinkin on tulossa, jollei nyt viikonloppuna niin kuitenkin lähiaikoina. Vaan muistini on nyt sen verran kuormittunut, että moni asia vaan katoaa. Mikä sitä sitten kuormittaa? No, taas on aika jännät lähiviikot, ja esim. tällä viikolla työstän sekä omaa ruotsin osaamistani että ruotsinkielistä tekstiä. Tänäänkin puhuin ruotsia niin paljon, että kotiin fillaroidessa jopa ajattelinkin ruotsiksi. Se on jo vakavaa. Siinä kohden olikin tauon paikka. Aiemmin n ollut tosi vaikeaa vaihtaa ruotsin ja turkin välillä, ja on siinä vaikeutta edelleen. Ruotsi on minulla tällä hetkellä kuitenkin niin paljon heikompi kuin turkki tai englanti, että sen käyttö vaatii tosi paljon keskittymistä. Vaan kunhan tämä ruotsin intensiivikurssini keväällä päättyy, niin tulen olemaan ihan toisenlaisessa jamassa senkin kielen suhteen. Paljon paremmassa kunnossa.

Alanyan kaupungin patsaskisasta 2017
Huomaan kaupungilla liikkuessani, että norjalaisia, tanskalaisia, ruotsalaisia ja saksalaisia on täällä suhteellisen paljon juuri nyt. No, venäläisiäkin on, ja monia sellaisia kieliä puhuvia ihmisiä, joiden kieltä en tunnista. Asuntokauppaa tekevä tuttavani kertoi, että myynnillisesti on taas palattu lähes normaalivauhtiin. Rakennuksia rakennetaan edelleen eri puolilla kaupunkia ja paljon. Tämän kaupungin kasvuvauhti on uskomattoman kova, ja on mielenkiintoista päästä seuraamaan tätä kaikkea. Samaan aikaan historiallisten kuvien katselu ja kaupungin historiaan tutustuminen tuo rauhaisaa tasapainoa ja kaivattua perspektiiviä menneen ja nykyisen välille.

Alanyan kaupungin patsaskisasta 2017
Kameraa kaipaan tosi paljon, eikä laturia ja johtoa ole löytynyt mistään. Saattavat olla omilla jäljilläni Jyväskylässä, tai sitten hukkasin ne lentokentän turvatarkastuksessa tms. Joku mielikuva on kyseisistä vempaimista juuri siinä vaiheessa, vaan kun siinä tuli taas niin kiire, että pakkasin sullomalla tavaroita takaisin käsimatkatavaroihin. Saattoi jotain jäädä pakkaamattakin. No, kännykuvilla mennään jonkin aikaa. Matkamessuille osallistuminen ei ole vielä varmaa, mutta jos sinne tulen töihin, niin samalla reissulla käyn myös vähän pohjoisempana. Jos kyseinen yrittäjä täältä messuille lähtee, niin hän haluaa samalla reissulla käydä ihan SUomen lapissa asti :)) . Jääiglussa yöpymistä yritin tarjota kokeilunarvoiseksi elämykseksi, kuten revontulivaunussa yöpymistäkin. Katsotaan mitä tulee tai ei tule.

Entisenä ja nykyisenä hevoshulluna takerruin tämän patsaan profiiliin jo kaukaa. Tuossa en kehdannut, mutta odottakaas kun se löytää paikkansa, ja kertokaahan mihin se sijoitetaan, niin ehkä sen voisi käydä testaamassa. Suht leveäselkäiseltä tuo näyttää 😄 sekä kiltiltä ja hyvin koulutetulta ;) .

Tuli mieleen taas yksi elämäni noloista puheluista... kun tuohon armaaseen kännykkään pärähti troijalainen, eivätkä virusohjelmat saaneet sitä pois, niin piti ajaa tehdasasetukset uudelleen. Tietty siinä meni sitten kaikki puhelimen muistiin talletetut puhelinnumerot, eikä niitä ollut ihan vähän. Aamulla soittaa mies, jonka nimeä ei näy näytöllä. Sanoo hän nimensäkin, mutta en millään saanut yhdistettyä häntä mihinkään kasvoihin tai paikkaan, ja jestas että hän loukkaantui. Juuri kun hän oli sulkemassa puhelua, pamahti mieleeni hevosen kuva. "NIin, oletko sinä se hevosmies?" Juu, oli juuri hän. Itsensä vapaaksi poikamieheksi esitellyt ukkomies, jolla on hevosia. Sitten olikin minun vuoroni alkaa lopetella puhelua.

Tässä ennakkokuva Mediapinnalle ihan lähi päivinä myyntiin tulevasta uudesta runokirjasta, runoantologiastamme. Aamuruskosta tähtien valoon on kokoelma kymmenvuotiaan Metsäkukan, hänen opettajaäitinsä Johanna Vuorenmaan sekä kirjailija Johanna Pollarin runoja ja lauluja. Kokoelma sisältää niin mielikuvitusta kutittelevia tekstejä kuin syvempääkin ajateltavaa koko perheelle. Osa runoista sopii koululaisen omatoimiseen lukemiseen, osa aikuisten ja lasten yhteisiin hetkiin, ja loput ovat meille aikuisille tarkoitettuja. Siellä on minulta muutama saman tyylinen kuin edellisessäkin kirjassa, ja enimmäkseen uusia tuulia. Kirjan sivut löytyvät jo Facebookista nimellä Aamuruskosta tähtien valoon, kuten aiemmankin kirjan sivut, Appelsiinipuun alta. Sinne päivittyy muutamia runoja silloin tällöin.

Tässä takakansiruno:

Rantakivillä hyppi ja loikki
tuo lapsonen, pieni korento,
pienen pientä viulua soitti
kaikui soittonsa hento.
Soiton sävelet ilosta kertoi,
siitä kun aurinko nousi,
uuden päivän valo jo voitti,
yö kauas purrellaan sousi.
Uusi päivä, sen uudet ihmeet
tutki tuo pieni korento.
Illan tullen lehdelle nukkui,
unessa jatkui sen lento.
Unta uneksi pieni korento,
unelmat todeksi tuo.
Anna haaveille pienet siivet,
niillä elämään iloa luo.
Vaikka kasvat, isoksi tulet,
muista tuo pieni korento.
Pienen pieni viulusi etsi,
ja aloita kuutamolento.
-Johanna Pollari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.