maanantai 11. joulukuuta 2017

Pönötystä ja kansainvälisyyttä

Alanyan aurinkoenergiaa :))
Tänään olen poistunut asuntoni ulkopuolelle ainoastaan parvekekäynneille. Urheilu,
lenkkeily ja kuvausreissu kävi mielessä, mutta nähdessäni tummat pilvet tuli hyvin vahva evvk-olotila. Ihan tuli omat muksut ja 8 vuoden takainen aika mieleen tuosta fiiliksestä. Joka tapauksessa näytti siltä, että vuorille satoi ja paljon. Meren päällä liikkuvat pilvet näkyivät nekin satavan kulkureitillään ihan riittävästi. Kummasti alkoi siinä vaiheessa hiipua koko uloslähtöinto, ja jatkui taas käännöstyö på svenska.

Jatkui myös villapaitaohjeiden ja kuvioiden etsintä, koska kaapista ei löytynyt sopivan pitkää ja mieluista villapaitaa. Tarve olisi. Yksi on pieneksi pesty, toinen virttynyt ja kolmannen väri ei miellytä 😄. Yhdet villasukatkaan eivät enää riitä pitämään jalkoja lämpiminä, joten on aika etsiä talvikäyttöön tarkoitetut sisätossut. Toppahousut ovat edelleen kaapissa, sillä sisälämpötila pysyy +20 C:ssa, vaikkakin kostean kolea ilma "vaatii hieman totuttelua". Tuon ylemmäs en uskalla lämmittimen lämmitystehoa säätää, ennen kuin näen ensimmäisen sähkölaskun suuruuden. Voisihan tuon sähkönkulutuksen laskea tehon ja käyttöajan perusteella, mutta en viitsi, odotan laskua.

Herra Varis ilta-auringossa
Alanyassa on ollut paljon tapahtumia, ja SUomen itsenäisyyden juhlavuosikin näkyi täällä monin eri tavoin. Itsenäisyyspäivänä oli paikallislehden mukaan kaikkien suomalaisten juhla. Oli joku n. 15-20 hengen sisäpiiritapahtuma jossain hotellilla. Kuvissa pönötti jokunen vanhus ja eräs hotellinjohtajapariskunta. Nuoremmat olivat kai jääneet kutsujen ulkopuolelle. Liekö ollut ihan tarkoituksellista? Ainakaan tuntemani nuoret matkaoppaat, jotka täällä asuvat, eivät olleet saaneet mitään kutsuja. Eivätkö hekin ole suomalaisia? Vai pitääkö suomalaisten itsenäisyyspäiväjuhliksi tituleerattuihin juhliin kutsun saadakseen olla saman ryyppyklubin jäsen, tai olla todistanut suomalaisten paikallisseuralle kirjallisena kolmena kappaleena olevansa joko oikeaa sukua tai riittävän varakas liittyäkseen samoihin pippaloihin? Hyvä veli -järjestelmä toimii, suomalainen yhteisöllisyys ei. On ihan turha sanoa, ettei tiedä osoitetta johon kutsun lähettäisi. Höpön höpö. Some-aikakautena osoite on Some. Jos kutsun laittaa jakoon vaikkapa alueen Alanya-perusteella, se kyllä leviää ja tavoittaa vähintään toistasataa sisäpiirien ulkopuolista, täällä parhaillaankin oleskelevaa suomalaista. Siksikin oletan, että kutsua ei oltu alunperinkään tarkoitettu jaettavaksi, vain vaan heidän omalle piirilleen.

Tosmurin rannalla kalastamassa ja leikkimässä
Tänään paikallislehti uutisoi Turkin Suomen suurlähettilään käyneen Alanyassa mm.
allekirjoittamassa yliopiston kanssa yhteistyösopimuksen, ja samalla kaupunki halusi juhlistaa Suomen 100 v juhlia mm köysiradan sinivalkoisin valoin. Alanyan Alaaddin Keykubat Yliopisto on laajentanut voimakkaasti, rakentaakin parhaillaan ja lisää tulee. Yliopisto teki jo sopimuksen venäläisten kanssa, ja nyt myös suomalaisten kanssa. Jatkossa siis esim Erasmus-vaihto suomalaisesta yliopistosta tänne olisi mahdollista, mikäli oikein ymmärsin ja muistan tuon termin oikein. Uutisen kun klikkasin kiinni, niin en tietenkään löytänyt sitä toista kertaa. Monien uutisten kohdalla on sama juttu. Hatunnosto yliopiston laajenemiselle, kansainvälistymiselle ja sopimukselle Suomen kanssa.

No nyt osui tuttavapiiriin 60 v nainen, joka harrastaa virvelikalastusta 😎. Jees, saa toisinaan samanhenkistä seuraa laiturinnokkaan tai veneeseen. Itse asiassa kiehtoisi lähteä pienen kalastajaveneen mukaan, varsinkin kun on nyt omat kelluntaliivitkin täällä. LAiturinnokassa on yleensä ruuhkaa, ja itseä lukuunottamatta pelkkiä miehiä. Paikalliset naiset eivät näy paljoa kalastelevan, tosin en tiedä onko se totta vai vaan luuloa. Voihan olla, että ovat puolisoittensa kanssa kalastamassa. Ainakin jotkut puhuvat niin. Nuo pienten kalastajaveneiden omistajat eivät ota kovin paljoa reissusta per nokka, varsinkin kun voivat samalla itsekin kalastaa. Jonakin kauniina päivänä, kun tuuli on sopiva, aurinko paistaa ja on hyvä hetki. Useimpina päivinä on sellainen hyvä hetki. On vain itsestä kiinni lähteekö vai jääkö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.