keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Tähtien sota tuli teattereihin

Vähänkö oli hyvää kanaa...
Ihana aurinkoinen päivä kääntyy taas iltaan. Parvekkeella istuin pitkän aikaa auringonpaisteessa, ja nautin mukavan lämpimästä säästä. Samalla huomasin, että pari tulppaanin vartta nousee jo ison parvekeruukun mullasta. Ainakin nuo kaksi ovat siis selviytyneet pitkästä poissaolostani, kuumuudesta ja kuivuudesta. Ehkä on ollut parempikin, etten ole ollut (yli)kastelemassa ruukkuja. No, jännä nähdä mitä sieltä uudeksi vuodeksi nousee. Ihan jouluksi nuo eivät ehdi, tuskin vuodenvaihteeseenkaan. Veikkaan että kukkivat joskus tammikuussa.

Turkinkielen oiskelu etenee vähä vähältä jossain takavasemmalla. Ruotsinkielen ähky jatkui tänäänkin, ja piinasi ajatuksia, joten ruoanlaittoa, neulomista, pitkä puhelinkeskustelu ystävän kanssa, niistä on päivä tehty. Päivän itselleni eksoottinen ruokaohje tulee tässä. Kuori oranssi kurpitsa. Laita hedelmäliha pieninä paloina kattilaan, ripottele päälle reilusti sokeria ja lisää tilkka vettä kattilan pohjalle. Keitä kunnes kurpitsat pehmenevät. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Jos sose on vetistä, lisää siihen mannaryynit ja keitä puuroksi. Jos sose on tukevampaa, lisää vähän vettä ja mannaryynit, ja keitä puuroksi. Lisää hieman suolaa. Lopputuloksena on ihanan aurinkoisen värinen mannapuuro, joka on kaiken lisäksi hyvää.

Tänään on oikeasti ollut jonkinasteinen lepopäivä. Huomisen ja ylihuomisen olen taas
menossa, ja silloin kertyy kuviakin. Huomenna käyn ensimmäistä kertaa elämässäni ompeluseuroissa, joihin minut on kutsuttu. Siksikin kaivoin tänään lankavarastojani ja etsiskelin keskeneräistä neuletyötä, sillä eihän sinne voi ilman käsityötä mennä... luulisin. Ja löytyi se vihreä lammaspelto, josta ensin piti tulla villatakki, sitten laukku, ja tänään jotain muuta. Purin päättelyn pois, nostin silmukat uudelleen pyöröpuikolle, ja jatkoin suljettuna neuleena siitä mihin viimeksi jäin. Villapaita siitä tulee sittenkin. Mitä minä millään laukulla teen, höh. Tuossa on jo 45 cm valmista villapaidan helmaa, joten yläosa vaan jatkoksi ja se on (melkein) siinä. On siinä toki vielä vaiheita ja vain rajallinen määrä lankaakin. Tuota kun ei enää saa.
Saaliin toivossa

Elokuviin. Kyllä, Alanyassa Damlataksella pääsisi tänään katsomaan uusinta Tähtien sotaa turkiksi dubattuna. Muitakin mielenkiintoisia elokuvia oli menossa, mm. Ayla. Tässä on toisen elokuvayhtiön nettisivut, toiselta en löytänyt sivuja. 3D elokuvien hinta näkyi olevan 14 TL ja kaksiulotteisten 13 TL, joten ei paha. Kirjastoa, elokuvia ja teatteria kannattaa suurkuluttaa silloin kun haluaa vaihtelua päiviin.  Minä jatkan sitä lammaspaitaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.