sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Tähtitaivaan allakin käyty jo

Alanya 2.12.2017, +20 C päivällä
Näissä viereisissä kuvissa näkyy muutama niistä asioista joita olen kaivannut. Ensinnäkin sininen taivas, aurinko ja appelsiinipuut. Toisessa kuvassa näkyy ruokaseuralaiseni, joka tuossa juuri pompotteli grillattua kanapalaa, koska se oli vielä liian kuuma syötäväksi. Annoin se kissalle jo kuumana, koska se piti niin kovaa meteliä, harjoitti vaativaa nau'untaa (enkä kestänyt kuunnella enempää). Ja alakuvassa ateria, joka maksaa täällä 2,67 € tämän päivän kurssilla. Kuvista puuttuu yöllinen vuoristo, josta juuri palasin. Kaunis kuutamo DimCayin järven yllä, vahvimmat tähdet näkyvissä sekä yllättäen taivaalla näkynyt tähdenlento. Vain sammakoiden kurnutus puuttui, mutta niillä lienee jo kylmä. En ole varma mitä ne täällä talvisin tekevät, vai tekevätkö mitään ;) . Ehkä sekin joskus selviää. Kuvista puuttuu myös pinaattitäytteinen gözleme gözlemepaikan kamiinalämmitteisessä huvimajassa hyvässä seurassa syötynä. Kuulostaa ihan siltä, että koko päivä on ollut syömistä, mutta usko pois, mahtui siihen paljon muutakin.

Äänekkäästi ruokaa pyytelevä kollikissa
Yhtä asiaa en voi olla ihmettelemättä (=tätäkin asiaa). 2 tai 3 vuotta sitten minulla oli miesystävä, jonka sittemmin jätin kun selvisi että hän oli naimisissa, ainakin periaatteessa. No, hän lähti aikanaan Ruotsiin vaimonsa luo, Ennen lähtöään tapasin hänet sattumalta kadulla, jos sattumaa edes on olemassa. Hänen mukanaan oli hänen hyvä ystävänsä, jolle hän esitteli minut, ja jota hän vannotti, että hänen poissa ollessaan tuon ystävän on huolehdittava siitä että minä pärjään, ja että minulla on asiat edes kohtuullisella mallilla. Näiden vuosien aikana noin 3 kk välein tuo ex-miesystävän ystävä on on joko viestitellyt tai soittanut minulle, ja halunnut tietää miten menee ja miten pärjään. Viimeksi tänään hän kysyi, ja kysyi taas niin monta kertaa, että sai ulos vastauksen, jonka uskoi todelliseksi. Kun kerroin, että saatan joutua harkitsemaan Antalyaan muuttoa työn perässä, hän halusi tietää lisää työstä, sen sisällöstä ja palkasta... eikä hän ollut tyytyväinen kuulemaansa. Siispä tapaan hänet ylihuomenna, ja hänellä on kuulemma parempi ehdotus.

Tavuk izgara, grillattua kanaa, nam
Aamulla nukuin pitkään, ja niin aion nukkua vielä huomisaamunakin. Ainoa mikä saattaa estää rannikkoajelumme on yöpakkaset tai lumisade. Autossa on kesärenkaat ja emme aio riskeerata kenenkään henkeä tai turvallisuutta tieten tahtoen. Tänään sääennusteessa oli jopa -1 C juuri sille yölle ja koko sille alueelle, jossa meidän olisi tarkoitus ajella. Ja edellinen yö 0 C. JOten hieman mietityttää. Päiväaikaan emme pysty ajamaan menomatkaa, haastattelu- ja työaikatauluista johtuen, joten vähintäänkin menomatkalla on ajettava juuri kylmimpään yöaikaan. Koska talvirenkaille ei Alanyan alueella ole muuta tarvetta, niin niitäkään ei ole tarkoitus ostaa. Jos sää on sellainen että ajaminen on vaarallista, niin joudun jättämään työhaastatteluun menon tekemättä. Se ei tunnu hyvältä, mutta siinä vaiheessa kun asia selviää, ei sinne ehdi enää busseillakaan. Niillä tarvitsisi mennä jo edellisenä päivänä. MIelenkiintoista ja epämiellyttävää yhtä aikaa. Vaan kaikella on tarkoituksensa. Tälläkin. Jotakin muuta, ja paremmin palkattua tulee sitten tilalle, jos tämä tilaisuus sulkeutuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.