tiistai 26. joulukuuta 2017

Teen sinusta sellaisen kuin haluan

Eilisen kaupunkiasioinnit ja maaseutumatkailu väsyttivät sen verran (yli)tehokkaasti keskenkuntoista, että tänään on lepopäivän paikka.

Yksi pikku juttu ensin. Mikään ei ole niin vahva kuin joidenkin ihmisten usko omaan tietämykseensä ja kykyynsä järjestellä asioita. Jouluenkeliksi ristimäni henkilö ei tiennyt mistä puhui. Oli siis väärässä. Hiukanko se sai hänen miehisen itsetuntonsa säröilemään, mutta itseäni se ei yllättänyt. Kun valtion laki ja ohje sanoo mm., että pitää työllistää viisi paikallista jotta voi saada yhdelle ulkomaalaiselle työluvan, niin se myös tarkoittaa sitä. Joten edelleen jatkan odottamista, vuosien kuluttamista, ja avaan sitten aikanaan firman jos olen vielä täällä ja jos siltä tuntuu.

MItä sinä ajattelet ihmisestä, joka sanoo jo tuttavuutesi alkumetreillä, että sinun pitäisi
vaihtaa itsellesi toinen nimi? ...jotta kuulostaa hyvältä hänen sanoessaan nimesi.

Mitä ajattelet ihmisestä, joka pian tutustumisesi jälkeen kertoo kuinka sinun tulee jatkossa kasvattaa hiuksesi pitkäksi ja pitää ne suorina ja auki? ...jotta näytät hyvältä ja naiselliselta hänen silmissään, olet nainen hänen kriteereidensä mukaan.

Mitä ajattelet ihmisestä, joka sanoo muille miten pitää olla ja käyttäytyä, mutta ei itse pysty käyttäytymään omien ohjeistustensa mukaisesti?

Juu, kyllä, olen taas viimeisten viikkojen aikana tavannut sellaisia miespuolisia henkilöitä, joiden suusta nuokin totuudet on kuultu. Kuka omilla jaloillaan seisova ihminen haluaa lähteä toisen muovailuvahanukeksi, tyyliin "teen sinusta itselleni sellaisen edustushenkilön kuin haluan"?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.