sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Uutta vuotta päin mennään

Aurinkoinen Alanya pari päivää sitten
Alanya siirtyy uuteen vuoteen sateisen ja harmaan sään siiittämänä. Koska sateita ei ole ollut kovinkaan paljoa, oli yllättävää että nyt on jo kolmas perättäinen sadepäivä. Eilen ja tänään on luonto saanut vettä todella runsain mitoin, ainakin tässä meidän asuinalueellamme. PArvekkeella timjami, appelsiinipuu sekä sipulikukat olivat jo niin märkiä, että niiden alusta on tyhjennetty vedestä pariinkiin kertaan. Parveke ja ikkunat on hyvin huuhdeltuja.

Tällä säällä ei ole ollut pienintäkään halua etsiä mitään uuden vuoden vastaanottojuhlallisuuksia. Kävin ruokaostoksilla sateenvarjon kanssa, tennarit märkinä, ja se riitti ulkoiluksi niin päivän kuin illankin osalta. Tämän vuodenvaihteen parhaat bileet ovat videopuheluiden kautta ja punaviinin kera omassa olohuoneessa. Mukavuudenhalu on vahvempi kuin halu lähteä ulos kylmään ja märkään säähän, varsinkin kun moni paikka on oikeasti lämmittämätön, siis saman lämpöinen kuin ulkoilma. Juu ei. Villasukat, kynttilät, hyvä seura ja arabialainen maustekakku toimii paremmin.

Alanyan rauhassa elellessä unohtuu suomalainen, kiihkomielinen trollaus, joka siellä on kuulemma edelleen voimissaan. Nyt vuodenvaihteessa, kun Puhutaan turkkia Kieli- ja kulttuurikoulu avataan, niin taatusti ilmestyy kaiken maailman munattomia paskanpuhujia taas kertomaan, kuinka se on toivotonta ja surkeaa ja huonoa ja ties mitä. Antaa niitten mellastaa omissa pilttuissaan. Sitä varten ne on kai luotu. Voin taata, ettei ainoakaan noista ressukoista ole ollut tunneilla, eivätkä ne tiedä mistä puhuvat. Ovat vaan tavalla tai toisella maksettuja trolleja. He eivät sijoita rahojaan opiskeluun, vaan kaljaan, baari-iltoihin, uhkapeleihin jne. Jos kielen oppiminen kiinnostaa, niin kannattaa kysyä niiltä, jotka oikeasti opiskelevat ja oppivat. Heitä voi tosin olla hankala löytää mistään kohupalstoilta, sillä heillä on elämä meneillään, ihan oikea elämä 😉.

Alanya kuhisee elämää tälläkin hetkellä. Kasvanut väkimäärä tekee sen, ettei enää ole hiljaista edes kylmimpinä talvikuukausina. Edelleen aurinkoisina päivinä nousee lämpötila noin +20 C:een, ja sateisina päivinä liikutaan noin +12-16 C:ssa. Tuossa viereisessä kuvassa on seuraavan kahden viikon sääennuste, ja onneksi on huomenna taas aurinkoinen päivä, oletettavasti.

Eilisestä vesikatastrofista vielä sen verran, että vaihdoin seuraavaan 20 l vesipulloon, ja kaikki oireet loppuivat heti. Tekisi mieleni palauttaa tuo saastunut pullo täytenä heille, tuollaisenaan. Katsotaan nyt mihin lopputulokseen tulen. Saattaa olla, että kyse on vain pulloon jääneestä pesuaineesta, huonon huuhtelun myötä, tai sitten virus-/bakteerikontaminaatiosta. MIstäpä sitä ilman labratutkimuksia tietää mistä on kyse. En kuitenkaan aio mitään tutukimuksia teettää. Pääasia että olen taas jaloillani ja paremmassa kunnossa.

Huomenna on täälläkin virallinen vapaapäivä, joten jos on kaunis sää, niin rannat, puistot ja grillauspaikat ovat täynnään ihmisiä. Toivotaan aurinkoista alkua uudelle vuodelle. Ja tehdään vuodesta 2018 elämystentäyteinen ja eloisa vuosi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.