tiistai 9. tammikuuta 2018

Kiireen tuntua

Alanya <3
Päivät kuluvat ihan hirmuiseen tahtiin. Puolitoista kuukautta on mennyt, vaikka tuntuu että
tulin tänne vasta pari viikkoa sitten. Uudet kirjoitusprojektit etenevät, ja osassa niistä toimii viimehetken paine. Muistan toimineeni paljolti sen varassa jo sairaanhoito-opistossakin. Omat opiskeluprojektit, joita taas on kaksi, ovat hieman stressaavia ja vievät yllättävän paljon aikaa ja voimavaroja.

Tänään oli tärkeä puhelu, tärkeä keskustelu, joka meni ihan pieleen. Sain puhelun Norjasta, ja tinnituksen takia on älyttömän vaikea puhua puhelimessa edes suomeksi. Skype olisi siitä hyvä, että pystyn säätämään äänenvoimakkuuden kuulokkeisiin niin isolle että se tuleva puhe ylittää tinnituksen äänen voiman. Eikö himputissa käynyt niin, että Norjasta meille päin tuleva ääni poreili ja kupli niin paljon, että en saanut mitään selvää. Vaihdoimme siis puhelinkeskusteluun... mutta en ole missään vaiheessa kertonut tinnituksesta, kun ei se kasvokkain keskustellessa ole ongelma.

Alanya Atatürk Cd.
Puhelu oli hankala, kun en meinannut kuulla niin paljoa, että saisin selvää mitä hän sanoo. Siinä sitten kiemurtelin ja luikertelin, ja mietin mitä vastaan kun en edes tiedä mitä kysyttiin. Puhelussa äänen voimakkuus jäi tinnituksen alle, eikä norjankielen ymmärtämykseni ole hyvä. Sen lisäksi tuo eilen suurimman osan päivää lähes kuolleen kylmänä maannut kissanpoika sai virkistymiskohtauksen juuri silloin kun olin puhelimessa. Ensin se kiipesi naskalinterävillä kynsillään jalkaa pitkin syliin, siitä olkapäälle, ja tuli leikkimään päässäni olleiden kuulokkeiden johdolla. Sen jälkeen se tunki itseään puhelimen ja minun väliin, lopulta olkapäillä ja niskassa kiertäen häntäänsä kasvoille ja suuhun, ja minä menetin suurimman osan soittajan puheesta.

Soittaja totesi ettei ruotsinkielentaitoni riitä, kun en pysty käymään edes puhelinkeskustelua ruotsiksi, joten xx-mennessä pitää opiskella lisää. Ja ehkä minun pitänee kertoa tinnituksesta, jos he vielä ovat yhteyksissä. Kuulolaitekaan ei tässä tapauksessa auta. Ehkä kannattaisi uskaltaa kokeilla sitä tinnituslääkettä, mitä täällä käytetään, ja mitä Suomessa ei ole. Vaan arvaapas mitä kissa teki puhelun jälkeen? Kaikesta tuosta ponnistelusta uupuneena nukkui taas ihan vetelänä seuraavat pari tuntia, kunnes heräsi syömään ja nukahti taas. Se ei tahtonut Norjaan. Vaan kynnet leikkasin siltä heti kun se heräsi. Nyt ei pysty kiipeämään jalkaa pitkin.

Kleopatrarantaa
Alanyassa on taas ollut ihanan aurinkoisia päiviä, ja lämpötilat päivisin +15 - +20 C. Jopa minä liikuskelen ilman toppatakkia, ja tarkenen kotona hyvin. Viime talveen nähden ero on iso. Nyt kuulemma tuli kylmyys ja lumi Saharaan. Hhmm... mieluummin sinne kuin tänne, kiitos.

Pari sanaa internet-liittymän hinnoittelusta. Mitään ilmoituksia hintojen noususta tms ei taaskaan ole TtNetiltä tullut, mutta hintojen kehitys on ollut huima. Ensimmäisen vuoden hinta oli 50 TL / kk. Sen jälkeen nousi 79 TL:aan. Nopeus on hidastunut, tosin on ollut varmatoiminen, mutta nyt kaksi viimeistä laskua on ilmoittanut kuukausihinnaksi 109 TL. HInta on tuplaantunut ja nopeus hidastunut. On tullut aika vaihtaa operaattoria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.