torstai 25. tammikuuta 2018

Rahan siirto Suomesta Turkkiin

Koska pankkien välisten siirtojen aikataluja ja taksoja on eilaisia, niin kerron tähän yhden, tuoreen ja konkreettisen esimerkin.

18.1.2018 lähetin suomalaiselta s-pankin tililtä 1000 € turkkilaiselle pankkitililleni.
Heti aluksi s-pankki ilmoitti veloittavansa 7,00 € kyseisestä toimenpiteestä. Suomalaiselta tililtäni veloitettiin 1007 €.

Tänään turkkilainen pankkini ilmoitti sähköpostilla saapuneesta suorituksesta. Saksalainen Deutsche Bank Ag on lähettänyt tänään turkkilaiselle tililleni 978,00 €. Saksa (tai euroopan keskuspankki tms) siis vetää välistä 22,00 €, ja se ottaa sen siirrettävästä rahasummasta. 1.000 € siirrosta on mennyt kuluja yhteensä 29,00 €, osa sen päältä, osa ko summasta.

Vuosia sitten käytin Nordea-pankkia, mutta Nordea oli kalliimpi ja hitaampi. Nordean kanssa siirto tänne kesti vähintään 10 pv, usein 2 viikkoa. S-pankki on ollut nopea jokaisella siirtokerralla. Niin aiemmat siirrot kuin tämäkin ovat kestäneet kokonaisuutena vain 3 pankkipäivää. Sen lisäksi s-pankin kautta lähetettynä kokonaisveloitus on ollut vähemmän kuin Nordean kautta lähetettynä.

Suomalaisen pankkikortin käyttö täällä on mahdollista, mutta suhteessa muihin vaihtoehtoihin ja ostoksessa käytettyyn rahamäärään älyttömän kallista. Senkin vuoksi jokaisen täällä säännöllisesti enemmän kuin viikon tai parin loman oleskelevan kannattaa hankkia itselleen paikallinen pankkitili. Kaiken lisäksi tietyt pankit täällä maksavat tietyiltä tileiltä 10% koron talletuksillesi.

2 kommenttia:

  1. Eikös kannataisi hankkia Norwegianin visa? Turkissa käteisen nostaminen sillä on ilmaista. Norwegian ei veloita käteisnostoista muuallakaan mitään. Normi Suomen pankki ottaa sen n. 2-2.5% + 1-3€ /nosto. Lisäksi usein automaateilla on nostorajoituksia. Toki vaikkapa tänä vuonna E-Koreassa, Japanissa ja Thaikuissa paikallinen pankki veloitti, mutta normikortilla olisi lisäksi veloittanut myös Suomen pää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa hankkia turkkilainen, kansainvälisesti toimiva visa :) . Norwegiankin kuulostaa tutustumisen arvoiselta vaihtoehdolta.

      Poista

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.