keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Ukkosmyrskyt pyyhkivät yli

Vadelma-mustikka-juustokakkua 😍 eräänä päivänä
Naiset ja painonpudotus, OMG 😂. Tänään treenasimme yhdessä muutaman naisen
kanssa. "Milloinkahan tämä alkaa vaikuttaa? Milloin nämä läskit lähtee, kun nyt treenataan? Haluan saada läskit pois käsivarsista, mutta yhtään ei saa tulla isommat lihakset. Haluan olla vahvempi ja terveempi, mutta olen samaa mieltä, että lihakset eivät saa kasvaa. Pitää olla mahdollisimman hoikat käsivarret ja jalat. Hei, jos käännän näin päätä ja olkapäitä puolelle ja toiselle, niin sulattaako se nämä kylkiläskit pois? Montako kertaa pitää tehdä, jos haluan 5 kiloa pois (kun tänään jaksoi tehdä 10 min lämmittelyn lisäksi 10 min kevyttä hikiliikuntaa)? Niin, ja ensi kerralla pitää tehdä nopeampaa, tuo alku oli aivan liian hidasta (lämmittely). Ja paljon rankempaa, kunhan ei tule kovin hiki eikä väsytä" .

Ensin olin hämmästyksestä hiljaa, ja luulin kuulevani väärin. Sen jälkeen kun varmistin että olen ymmärtänyt keskustelun oikein, oli vaikea hillitä omia kasvonilmeitä. Todella vaikea. Seuraavaksi tuli ajatus mukaan. Jos ihmisellä ei ole tietoa niin hänellä ei ole tietoa, eikä häneltä voi silloin vaatia kyseistä tietoa. Onhan suomalaisen peruskoulun käyneeltä perusäijältäkin tullut kuultua päivystysvastaanotolla kommentti, että "en tiennytkään että selkäranka jatkuu tuonne asti, että sitä on koko matkalla". Ja hän todella tarkoitti mitä sanoi. Oli myös hyvin hämmästynyt uudesta näkökulmasta. Paljon on niitäkin asioita joista minä en tiedä tai edes halua tietää.

Miksi puluparvi seuraa hotellin kokkia 😁
Jokaisella on oma rajallisuutensa. Siksi on kiva kun joku joskus jakaa omaa tietoaan
minulle. Ja ihan yhtä kiva on joskus jakaa omaa tietoaan toisille, heidän hyväkseen. Yritin kertoa naisille muutamalla lauseella painonhallinnan perusasioita, mutta, mutta ja mutta... ei ollut pienintäkään aavistusta turkinkielisistä sanoista aineenvaihdunta, terveelliset elintavat, aerobinen liikunta, kalorien laskeminen, terveysneuvontapalvelut. Ja toisekseen täällä on tarjolla hyvää terveysneuvontaa, kunhan vain menevät ja hakevat tietoa. Minulle riittää että saan omaa kroppaani kevyemmäksi ja lihaksikkaammaksi, sekä kestävyyskuntoa ylemmäs (jos saan, jos tahdonvoima riittää siihen 😉).

Meillä on ollut Trooppinen Ukkosmyrsky. Kyllä. Jopa tämä myrskyistä tykkäävä säikähti. Tosi kova ukkosmyrsky on mennyt tänä iltana kahdesti meiltä yli, aiheuttaen sähkökatkoja, lamppujen palamisia ja erääseen salamaniskuun liittyen myös koko kylän pimenemisen. Zip-ääni oli ainoa jonka ehdin tajuta samalla kun näin välähdyksen. Tuohon viereiseen minareettiin iski silmien edessä vaakasuorassa salama, mm sillä seurauksella, että koko lähitienoo pimeni joksikin aikaa. Ja sillä seurauksella, että minä poistuin parvekkeelta ihailemasta salamointia enkä todellakaan haikaile sinne takaisin. Pilvet ovat nyt tosi matalalla, ja kun me olemme hieman ylärinteessä, jokusen kerroksen maasta ylöspäin, niin teki aika häijyä kuvitella tuon talomme ylimpien kerrosten tasolla liikkuneen salaman muita mahdollisia reittejä. Entäs jos... vaan positiivista on se, että läppäri ja modeemi ovat ehjinä. Ja luonto saa kaipaamaansa vettä.

Aina ei aallot keinuttele
Edellisillä ukkosmyrskykerroilla, joulu- ja tammikuun aikana, on tullut jonkun verran
pyörremyrskytuhoja niin Antalyassa kuin Alanyassakin. Ensimmäisen kerran näin nyt uutisen Alanyan Konaklin pyörremyrskystä, joka lähinnä teki aineellisia tuhoja. Ihmisvahingoista en onneksi ole kuullut. Nyt oli niin rajut tuulenpuuskat, rakeet, sateet ja salamoinnit, että aamun uutiset kertovat taas tarkemmin mitä tänä yönä mellasti ja missä. Luonnon voimia kun ei voi hallita. MYrsky on omalla tavallaan kiehtova sen valtavien voimien ansiosta, mutta on se pelottavakin kun se kulkee juuri sen alueen yli missä itse asuu.

HUomenna saattaa olla metrisiä ja ylihuomenna jopa 2,5 metrisiä aaltoja Alanyan rannoilla, jos satamasääennustus pitää paikkansa. Siellä saa hyvät suolapärskeet taas niin hengitysilmaan kuin kameran ja silmälasien linsseihinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.