keskiviikko 28. helmikuuta 2018

HYvää päivää 😊

Alanya, Alaaddin Keykubat -patsas
Jos joskus olet harkinnut Alanyassa jalkapallomatseihin katsojaksi menemistä, niin nyt on tullut taas uusi passin / lipun ostopaikka. Atatürk-patsaan vieressä, kaupungintalon ja maakuntahallinnon talon vieressä, ihan pääkadun varressa ja bussipysäkin vieressä on Alanya Sporin oranssi-vihreällä värillä, nimellä ja PassoLig tekstilläkin varustettu myymälä. Sieltä voi ostaa sekä fanituotteita, matsi-passeja että lippuja. Myymälä on auki 6 pv / vko klo 9-18, ja on kiinni aina matsien jälkeisenä päivänä. ...minulle ei nyt ihan selvinnyt, että minä viikonpäivänä ne matsit ovat, onko se aina sama päivä vai vaihteleeko se jne. mutta tuon verran selvisi.

Autoilla liikkuville, puutarhureille, ilman lämmitystä asuville ym annettiin juuri kovin talvinen tiedote. 1.-2.3.2018 välisenä yönä ei välttämättä kannata autoilla kesärenkailla edes Alanyan - Antalyan alueella. Toisin sanoen autoile johonkin muuhun aikaan, tai ole erityisen varovainen. Meille annettiin jäätymisvaroitus ko yölle. Muutoin säät ovat päivisin +16 - +22 C, mutta tuona yönä poikkeuksellisesti joissakin paikoin lämpötila saattaa laskea nollan tuntumaan. Kun siihen lisätään suuri ilman kosteus ja mahdolliset sateet vetenä / räntänä / lumena (vuoristossa), niin paikka paikoin saattaapi olla hyvinkin liukasta. Linkki Alanya Adressin lehtiartikkeliin on tässä.

Alanyan Sapadere Kanyonin alueelle autoreissua suunnittelevien kannattanee siirtää sitä päivällä tai parilla, sillä siellä sateiden aiheuttamat maansiirtymät ja lieju ovat aikaansaaneet sen, että kaikki tiet eivät ole auki tai käyttökelpoisia. Antalyassa 2.-4.3.2018 liikkuvien kannattaa välttää Fethin aluetta, sillä siellä juostaan sekä kansainvälinen maraton että kansanjuoksu / -kävely, joten osa teistä on suljettuja ko tapahtuman johdosta.
Joku Kukka, ja fiksusti kuvaajan varjo edessä

Naureskelin tuossa äsken itsekseni sitä, että olen oppinut tunnistamaan vedentuojamiehen auton äänen kaikkien muiden autojen äänien seasta. Ihan sellainen perus-avolava, mutta jostain syystä ei enää tarvitse odottaa että hän soittaa alaovelta ovisummeria. Riittää että kävelen kotiovelle, avaan ovikameran, ja painan oven auki samalla kun näen että hän on valmis tulemaan rappukäytävään. No, 2x 20 l vesipullot riittävät 8-10 pv. 

KÄvin tänään kaupungilla palauttamassa kyynärsauvan ja moikkaamassa paria tuttua, vaikka olikin sateinen päivä. En kävellyt paljoa, ihan vähän vaan. Ei ole mahdollista kävellä vaan 100 m tai 500 m... ei vaan ole. Kokonaisuudeksi kertyi 3,5 km, ja reissusta selvittiin pelkillä kivuilla, mikä on sinänsä oikein hyvä tulos. Voin siis torstaina kävellä tanssitreenipaikalle 😁, katsomo-osastoon, kannustusjoukkoihin, katsomalla oppimaan, mitänäitänytonkaan. En todellakaan ota osaa itse tanssitreeneihin, konkreettisesti liikkumalla. Se on rankempaa kuin moni arvaakaan, ja juuri siksi pystyn pysymään katsomossa. Mutta mielikuvatasolla voin jo treenata. Sekin on tehokasta ja antoisaa, ja tekee niin hyvää mielelle, niin hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.