maanantai 5. helmikuuta 2018

Kohta mennään taas

Helpottaa, helpottaa. 

Nyt hehkutan täällä käytettäviä sidostarpeita. Haavatyynyt eivät tarttuneet kiinni, vaikka haava-alue oli vuotanut paljon ja kuivunutta verta oli tikkien ympärillä ja iholla. Ja runsaskin veren- ja kudosnesteen vuoto oli pysynyt siististi niissä ylemmissä haavatyynyissä, joissa ilmeisesti oli jotain erittäin imukykyistä materiaalia. Keitin keittosuolaliuoksen kun varauduin liottamaan niitä irti, sillä aiemmassa työelämässä Suomessa vastaavat materiaalit olivat aina tiukasti haavalle ja ompeleisiin kuivuneet. 

Iso ja elämää helpottava ilouutinen on se, että tuo kämmenenkokoinen ihonriekale on mitä todennäköisimmin ottanut kiinni alla oleviin kudoksiin, eikä mitään kuolion tai tulehduksen merkkejä ole havaittavissa. Wau!

Kipsilasta on tuhannen palasina, ja meni roskiin. Ei siitä enää mitään hyötyä ole, eikä ohut kipsilasta kestä sitä, että varaan jalkaa maahan. Juu, tänään kun kipulääke riittää, eikä ole älyttömän kivulias kuten eilen, olen jo varannut lääkärin ohjeista
huolimatta. Pointtihan on siinä, että nilkka ei saa missään tapauksessa päästä vielä ojentumaan, ettei ihoon ja haava-alueeseen kohdistu venytystä, joka repisi tuon ihoalueen irti alemmista kerroksesta ja repisi myös haavaa auki. Mutta kotikäytössä toimivan ja tarpeeksi tukevan nilkkalastan saa leikattu 10 l vesipullosta. Onneksi yksi sellainen sattui olemaan kotona puhtaana.

Parin päivän päästä käyn hakemassa jostain apuvälinekaupasta peroneuslastan tms. sillä tarvitsen sen Adanan reissua varten. Luulen että niitä on helposti saatavilla, ja että ne eivät ole kalliita. Aion selvitä yhdellä kyynärsauvalla ja lastalla niin, etten käytä nilkkaa mutta köpöttelen hiljakseen menemään pitkin Adanan katuja. Ja kulkeehan sielläkin julkiset, ainakin bussi. Sen lisäksi on jollekin reissulle luvassa myös autokyyti. Hyvä siitäkin reissusta vielä tulee, ja haava ehtii parantua tosi paljon siihen mennessä, kun on nyt päässyt hyvään alkuun.

Eipä tässä elämässä nyt juuri muuta. Odotellaan ja pötkötellään.

Kiitos vielä Alanya Devlet Hastanesi, eli nykyiseltä nimeltään

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi

alanyadh.saglik.gov.tr/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.