tiistai 6. helmikuuta 2018

Mistä Alanyaan muutetaan?

Troijan hevonen kaikessa komeudessaan
Meillä oli niin ihana kesäinen päivä, että koko päivän sai kaikki kolme parvekkeen ovea olla auki ja lämmitin pois päältä." (= Suomen kesän lämpötila) sekä lintujen liverryksestä. Mustarastas piti kauniin konserton jossain kuuloetäisyydellä. Suht voimakas tuuli puhalteli meren päältä. Aikani kun kuulostelin kesää ja katselin parveketta, niin tuli pestyä koko parveke... joo, varmaan oli kyynärsauva jalan apuna... Säästä sen verran, että lämpötilat ovat taas +20C tuntumassa päivisin.

Yö oli vaikea ja vähäuninen. Aamupäivästä tuli haasteellinen kun verenpaineet tippuivat oletettavasti uuden kipulääkkeen vuoksi. Iltapäivällä palasin takaisin buranaan, ja taas pysyn pystyssä huimaamatta ja pahoinvoimatta. HAava on vuotanut niin paljon, että vaihdoin etuajassa uudet siteet. Siellä näkyy pari kohtaa, joissa iho on poimulla, ja niistä kohden haava on auki. Olkoon nyt. Umpeutuu se aikanaan.

Alanyan osalta ei ole paljon uutisia kerrottavana, kun olen kotona ollessa jotenkin ulkopuolinen kaikkeen, enkä ole jaksanut katsella uutisiakaan. Katselematta osui silmiini Troijan hevosesta kertova juttu, tämä tässä. 3.000 vuoden taakse ulottuva Troijan hevosen historia on ollut merkitykksellinen. Tänä vuonna Troijan hevosta juhlitaan Canakkalessa. Juttu / sivusto kertoo asiasta tarkemmin englanniksi. Kannattaa lukea.

Tässä on linkki paikallislehden uutiseen, jossa kerrotaan TUrkin sisäisestä muuttoliikkeestä ALanyan suhteen. Mitä arvelet, mistä Alanyaan on muuttanut eniten väkeä? Tästä listasta se selviää. LEhtiuutisen mukaan 14.446 ulkomaalaista asuu Alanyassa tällä hetkellä, siis oleskeluluvan turvin. Oleskelulupaa tarvitsemattomat 3 kk oleskelijat eivät sisälly tähän lukuun.

Muuta ei nyt jaksa. Huomenna jotain lisää, ja torstaina onkin laukun pakkaus ja Adanan matka...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.