keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Monenlaista tapahtumaa ja uutista

Moni Suomesta tänne lomalle saapuva voivottelee edelleen sitä, kuinka kerjäläisiä täytyy täällä auttaa ja taksikuskeille ja kaikille muillekin tulee antaa lisäapua, kun ovat niin huonossa jamassa, eikä täällä toimi se tai tämä, eikä mukamas ole sosiaalietuuksia. Todellisuus on ihan toinen.

Alanyan kaupunki on jakanut vuonna sosiaalitukea vähävaraisille ja tarvitseville 19,694 miljoonaa TL, 5484:lle henkilölle. KAsvu edellisiin vuosiin sekä avustettavien määrässä että avun määrässä on ollut huomattavaa. Kun Suomi leikkaa sosiaalituista, terveydenhuollosta sekä infrasta kasvatetaan täällä kaikkien budjetteja systemaattisesti ja hallitusti. Turkki on velaton maa (Suomi lisää velkaantuva) ja hyvin kehittyvä (Suomi taantuva). On ihan turhaa harhailua kuvitella että Suomi olisi yhteiskuntana jotenkin oleellisesti muita parempi.

Alanyan vuoristoteitä parannellaan, ja DimCAyin "päässä" Kuşyuvasının on nyt tie poikki nimenomaan parannustöiden vuoksi. Siellä on ollut maansiirtymiä ja vyörymäriski on tarpeeksi iso, niin että kaupunki parantaa tätätkin tietä yleisen turvallisuuden nimissä. Itse pelkäsin tuota paikkaa jo reilu vuosi sitten, kun se oli niin kapea, ja kun siitä näki, että tien reunasta on valunut maata alarinteeseen. Käsittääkseni siellä on sekä asukasliikennettä, kauttakulkijoita että ihan vain päiväturistiliikennettä, joten tien parannus palvelee kaikkia.

Sunnuntaina 25.2. juostaan ALanyassa 18. kertaa sekä kansanjuoksu että puolimaratoni nimellä 'Atatürk'e Koşalım, Atatürk'le Koşalım' . Ääks, tämäkin juoksu menee taas ohi... mutta ne jotka voivat juosta, voivat ilmoittautua lauantaina kello 9 alkaen. Ohjelma näkyy tässä Alanya Adressin artikkelissa. Ja niille, joille puolimaraton on liian kevyt, on 24.3.2018 tarjolla mahdollisuus juosta ultramaraton Alanyan upeissa olosuhteissa ja vaativalla reitillä. ALanyan kaupungin sivuilla on lisätietoa Ultramaratonin matkoista ja reiteistä sekä sen päivän kansanjuoksuista.

Yksi pieni yksityiskohta tähän loppuun tavoista, joilla ihmisiä Suomessa ohjaillaan. Sain aamupäivällä viestin, että "Hyi, sinnehän on lluvattu kylmää!" Siis minne? "Koko Turkkiin +3 C, ja sääennustaja sanoi vielä, että sen takia kannattaa nyt suunnata talvilomalle Aurinkorannikolle."

Kuinkakohan moni kyseistä uutislähetyksen sääennustetta katsoneista tajuaa, että tuo on manipulointia / propagandaa? Joku on maksanut tarpeeksi, jotta joku päästää suustaan tuollaista ohjaavaa muka-tietoa. Ja Suomessako ei muka raha sanele "totuutta" 😂. Suomikin on korruptoitunut maa, ja rahalla saa mitä haluaa.

Alanyassa on nyt kuin Suomen kesäsää
Sanon taas kerran: Turkki on valtavan iso maa, jossa on niin maantieteellisesti kuin
ilmastollisestikin hyvin erilaisia alueita. Tälläkin hetkellä on alueita, joissa on useita metrejä lunta ja pakkasta -15 C, ja joissa isot hiihtokeskukset pyörivät täysillä. Sen lisäksi on alueita, joilla on lämmintä +20 eikä tietoakaan talvesta. Turha minkään suomalaisen tai amerikkalaisen etä-mutu-(poliittisen)-sääennusteen varaan on rakentaa mitään lomasuunnitelmia. Aurinkorannikolla parhaillaan oleskelevat tuttavat kertovat palelevansa. Vieressä on siis paikallisen ja yleensä tarkimmin ennustavan laitoksen ennuste Alanyaan seuraavaksi kahdeksi viikoksi. Tarjolla on just sitä samaa kuin Suomen kesässä.

http://www.havadurumux.net/antalya-hava-durumu/alanya/
Tälle sivulle päivitetään aina uusimmat ennusteet: http://www.havadurumux.net/antalya-hava-durumu/alanya/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.