tiistai 13. helmikuuta 2018

Muumikirjat ja kevät tulivat Turkkiin

Adanan keskustan kadun varrelta
Alanyassa on ollut kaunis ja aurinkoinen kevätpäivä. Päivä oli jopa niin lämmin, ettei koko päivänä ole tarvinnut käyttää lämmittimiä lainkaan. Ja siitä innostuneena siirsin taas makuuhuoneeni makuuhuoneeseen, eli kevät on käytännössä alkanut. Heh, en siis ole kävellyt yhtään, vaan ollut kuuliaisesti levossa koko päivän (jos lepo on sitä ettei poistu asunnon ovesta ulos). Ja kun aurinko paistoi tarpeeksi, jalka ei ollut hirmuisen kipeä ja oli lämmintä, niin siinä sivussa siivosin koko asunnon. Kevätsää saa aikaan myös sen, että nyt on tullut aika ostaa parvekepöytä. Mitenkähän se osaisi tulla kotiin ilman että lähden sitä kaupoista jahtaamaan... No, tiedän jo mistä sen haen. Istuin tänään parisen tuntia parvekkeella virkaten erästä takkia. Ja istuin tietysti tuolin paikkaa vaihtamatta, joten kasvoista paloi toinen puoli. Lämpötila nousi parvekkeella parhaimmillaan yli +25 C, ja minä nautin. Tervetuloa vaan lisää tällaisia päiviä.

Adanan shoppailukatua
Itse nukun megapitkiä 12 h öitä, ja 3-4 tuntia vielä aamuantibioottienkin oton jälkeen, sillä lääkitys ja tämä paraneminen väsyttää. Tänäänkään en ole poistunut asunnosta ulos, vaikka kauppaan toki pitäisi mennä. Jääkaappi näyttää jo karmean tyhjältä, samoin kuiva-ainekaappi. Eikä minulla ole vieläkään ainoankaan kotiin ruoka-annoksia toimittavan lähiruokalan puhelinnumeroita. Ollaan siis kevennetyllä dieetillä. Yritän malttaa odottaa torstaihin asti, ettei tulisi taas uusia verenvuotoja ihon alle tai ulospäinkään. JOspas huomennakin olisi tällainen aurinkoinen ja lämmin päivä, edes iltapäivästä, niin saan kyllä aikani kulumaan parvekkeella. Vuoteessa makoiluun riittää hyvin tuo 16 h per päivä. Enempää sitä lajia en kestä.

Adanan katuja illalla lähellä Ibis hotellia
Suomen Ankaran Suurlähetystö uutisoi päivä pari sitten, että Muumikirjoja on käännetty turkiksi. Niitä on nyt saatavilla mm. täältä kustantamon kirjakaupasta    ayrintiyayinlari.com.tr/kisi/tove-jansson/989

Alanyassa alkoi taas vuosittainen Kaunein parveke -kilpailu, johon voi oman parvekeensa valmistella ja ilmoittaa 19.2.-20.4.2018 välisenä aikana. Tässä on linkki asiasta kertovaan sanomalehtiartikkeliin. Kisaan voi ilmoittaa parvekkeen, puutarhan tai firman (työpaikan) puutarhan. Kilpailun tuomaristo kiertää katsomassa kisaan ilmoitetut kohteen 2.-4.5.2018.
Alanyassa on tällä viikolla myöskin miesten pyöräilykilpailu. Olisikohan jopa huomenna keskiviikkona. En löytänyt siitä kertovaa lehtiartikkelia uudelleen. Kilpailu aiheuttaa sen, että Alanyan keskustasta (Atatürk-patsaalta) Gazipasaan saakka on tiestä joko toinen kaista tai koko tie suljettu kilpailun ajaksi. KAnnattaa ajella tavallista varovaisemmin, ja käyttää ohiusteitä ja vaihtoehtoisia reittejä.

NAuttikaahan ihmiset liikkumisen ilosta, kun voitte, ja kauniista helmikuisista päivistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.