lauantai 17. helmikuuta 2018

Parisuhdeoppia ja hermojen menetystä

TUmmat fiilikset tänään
Tähän ikään mennessä on tullut nähtyä ja koettua yhtä sun toista myös parisuhderintamalla (paitsi parisuhdetta rehellisen ja ei-pettävän miehen kanssa). KOska yritän nyt lähes epätoivoisesti saada aikani kulumaan ehdottomassa vuodelevossa (haavasta yli 10 cm on auki, ja huoli koko kielekkeen irtoamisesta, uhkana ihonsiirto), niin tulee viihdytettyä itseä mitä omituisimmilla lukukokemuksilla. Yksi niistä on tämä Avioliiton tappajat -listaus. Vaikka se onkin vain omanlaisensa hömppälistaus, on siinä kuitenkin sen verran hyviä aineksia, että jaoin sen tänne. Jakamisen yhtenä tarkoituksena on myös se, että jos joskus taas tulee seurusteltua jonkun kanssa, niin mitä todennäköisimmin hänelle saa jakaa tuon saman listan, ja löydän sen helpommin täältä kuin netistä.


Nekroosiin asti auki, vasen puoli.
Nyt on parasta päästää paineita ulos. Ehdoton vuodelepo loppui äsken lyhyeen. On ollut ihan pakko kävellä keittiöön monta kertaa katsomaan mitä tuo hiivatin kissa metelöi. Se saa yksin aikaan niin kauhean metelin, metallien ym. kolinan laattalattiaa vasten, ettei mene kauaa kun on naapurit soittamassa ovikelloa. Ja juuri tällaisina päivinä se tollo riehuu häntä suorana ympäri asuntoa, pudottaa ja kaataa kaiken mitä saa irti, myös astioita täynnä olevalta tiskipöydältä. Kiipeää piru joka paikkaan, kuin olisi maaninen hullu. Ja kaataa vesikuppinsa ja ruokakuppinsa pitkin keittiön lattiaa, heittelee paska-astiansa hiekat pitkin käytävän lattiaa kun leikkii sillä hiekalla. Juokoot vetensä lattialta, nyt en siivoa.

Se oli viimeksi tällainen hullu ensimmäiset 3 pv jalan haavan ompelun jälkeen. Muuten se nukkuu kuin löysä rukkanen päivät pitkät. Ja ilman tätä paskiaista en olisi ko päivänä edes lähtenyt fillaroimaan, vaan juoksulenkille. Nyt saisi pikkutaljan ainekset ihan maksutta 💩. Tuolla paskakuvalla on ihan turhaan hymy. Juuri nyt ei naurata. Ärsyttää ja *+&%#¤"! Ja olen hermorauniona, kun en tiedä miten tuon haavan kanssa käy. Ihonsiirtoon joutuminen on niin mielettömän iso juttu. Lisäksi antibiootit yms loppuivat aamuun, joten nyt tulehduksen nousuriski avoimelle haavalle on hirveän iso.

Jalka kihelmöi ja kipuilee äskeisten kävelyiden jälkeen aika voimakkaasti, mutta en nyt avaa pakettia. Selvitäkseni tästä edes astetta helpommalla tarvitsisin kotiapulaisen, mutta eipä niitäkään noin vaan ole tarjolla. Eikä ole tarjolla myöskään suunnittelemaani fillarikisan seuraamista eikä kauppareissua. Iski paasto, ellei joku 10 km päässä asuvista tuttavista lähde tuomaan sellaisia ruokia kuin mitä syön. Viimeksi kun tuttava kävi, niin toi juuri kaikkea sellaista mitä en yleensä vapaaehtoisesti syö. Jotkut eivät kuuntele, vaan tietävät itse parhaiten, ja jotkut eivät ymmärrä esim maitoallergian ulottuvan hieman laajemmallekin kuin konkreettisesti juotavaan maitoon. Ei tunnut mielekkäältä heittää rahaa roskiin, asioihin, joita ei voi syödä esim maitoallergian takia. SIksi en ole nyt pyytänyt. Mutta jospa vuokraisäntä tietäisi tai kävisi kysymässä vaikkapa parin kotiin ruokia toimittavan lähiruokapaikan numeron... nälkäisenä hermot menee herkästi ja perusteellisesti, eikä paasto välttämättä edistä paranemistakaan.

Vähän aurinkoista energiaakin
Muutenkin ärsyttää, ja olen riidanhaluinen ja hankala. Palelen täällä nyt kuin apina
jääkaapissa, sillä makkari on talon kylmin huone, ja kesähelteillä juuri siksi aivan ihana. No, palelen lämmittimestä huolimatta, kun en ole syönyt tarpeeksi. Tänään oletettavasti ja toivottavasti päivälämpötila noussee yli +20 C ja tämäkin huone hieman lämpiää. Sääennustus on taas onneksi kaunistunut, ja ennustaa suomalaista kesää. Lämpötilat +16 - 22 C tienoilla, ja puolipilvistä, välillä täysin aurinkoista, välillä vähän sataa.

Satakieli laulaa tuossa talomme nurkalla olevassa puussa, ja levittää iloa ja toivoakin. On sillä vaan kauniit luritukset.

...sain sentään irti kaksi lähes positiivisa lausetta. Kun tästä joskus selviää, niin osaa taas olla vähemmästäkin kiitollinen.

Iste öyle canlar.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.