tiistai 27. helmikuuta 2018

Rohkea nuori nainen

Kukkapenkkien satoa nyt
Lähdin aamulla hammaslääkäriin mukanani myös torikärry painavampia ostoksia varten. Viereeni bussissa istui tuttu opettajarouva ja neuvoi jäämään pois ihan väärässä paikassa. SIitä olisi ollut niin pitkä kävelymatka hammaslääkärille, että päätin tulla uudestaan toisella kertaa, oikealle pysäkille. Sen sijaan bussissa edessämme istuva nuori konyalaislähtöinen neljän lapsen äiti oli paljon tärkeämpi.

Kun vieressäistujani esitteli itsensä opettajaksi, ryhtyi nuori nainen suorapuheiseksi. Hän kertoi tilanteestaan ja pyysi apua. Hän oli lähtenyt pois toivottoman miehensä luota lastensa kanssa, ja muuttanut juuri tyhjään asuntoon. Hänellä ei  ollut juurikaan muuta kuin lapset ja päällään olevat vaatteet. Opettajarouva neuvoi mistä kaupungilta saa sosiaaliapua ja lupasi muutenkin auttaa, samoin takanamme istuva yrittäjärouva lupasi auttaa naista työn saannissa. Nainen on niin paljon pienempi kuin minä, että itseltäni löytyy sekä naiselle että murrosikäiselle tytölle sopivia vaatteita, ja lupasin viedä niitä huomenna. Kaiken kaikkiaan rohkea nuori nainen.

Koipi voi entistä paremmin. Ihoalue on kuuma mutta tulehdukseton. Taaskin kaupunkiasioilla haava alkoi vuotaa parista kohden. Iho ja arpi eivät kestä verenpainetta, ja verenkierto on vielä huono. Nestettä konkreettisesti tihkuu ihon läpi, jos en pääse välillä istumaan ja nostamaan jalkaa ylös. Yksi kohta ihoalueesta menee tummanvioletiksi joka kerta kun olen jalkeilla pidempään kuin muutamia minuutteja. Reunakuoliota olen sekä leikellyt että repinyt irti, ja se loppuu kohta. Kävely- / roikutusrajoitukset ja kuohuttelut jatkuvat edelleen. Arvesta tulee älyttömän ruma, mutta siihen tullee tatska kaveriksi 🙈.  Niin että kyllä tästä vielä koipi tuli, ihan käyttökelpoinen sellainen.

Jokohan tänä kesänä?
Katti syö nyt ylimääräistä matokuuria, ihan vaan siksi kun sillä on noin julmetun iso maha, pentumahan tapainen. KAiken järjen mukaan, jos se on raskaana, niin sen pitäisi synnyttää parin viikon aikana. Toivottavasti kyse on kuitenkin madoista. Tämä outo otus syö mitä tahansa jos se on kuorrutettu suklaalla tai tomaattikastikkeella. Matolääkkeetkin meni helposti ja vapaaehtoisesti tomaattikastikkeen kera ihan noin vaan. Huomenna vielä kolmas annos, ja sitten on se kuuri ohi. No, maha on pömppö ja pönäkkä ainakin toistaiseksi. Jos sieltä pukkaa ulos pentuja, niin minä olen kyllä hepulin partaalla. Toivotaan että se on vaan ahmattimaha.

Oma turkinkielen opiskelu on taas saanut uutta vauhtia, kun stressi on helpottanut. Periaatteessa nyt on hyvää aikaa, mutta käytännössä keskittyminen on surkeaa. Jotain uutta kielioppiakin yrittää silti tarttua päähän. Haasteena on se, että opin oppimaan turkinkielisen opettajan turkinkielisestä opetuksesta uutta turkin kielioppia. Joudun kuitenkin etsimään niille suomenkieliset kielioppitermit, esim -laş Eki tai -abil Yeterlik. Kiva silti huomata, että voi näinkin opiskella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.