torstai 1. maaliskuuta 2018

Kiitollisuudella

Eilisen sävyjä keskustasta
Kuitit kannattaa säilyttää, ajattelin melkoisen ärtyneenä siinä kohden, kun netti pimeni. Etsin puolen vuoden kuitit internetliittymän maksuista, etsin myös 2015 tehdyn, alkuperäisen nettisopimuksen. Kahdesta muutosta ja muutoksesta en ole saanut mitään papereita. Nautin puoli litraa vahvaa teetä jotta kärttyisyys helpottaisi. Kävelin tarpeeksi kauas bussipysäkille jotta tavoitin bussin, jolla pääsen tarpeeksi lähelle Turk Telekomin toimistoa.

KÄvelin toimistolle, joka oli lähes tyhjä. Infotiskin takaa näkyi vähän hiuskuontaloa, ja olisi ollut kysyttävää, mutta eihän se päätään nostanut sieltä tiskin takaa. No, muistelin mitä oikeat termit mahtaisivat olla, samalla kun naputtelin automaattia, josta numerolapun saaminen oli kolmen valikon takana, turkiksi. Ensin yksityishenkilö / koti, sitten ei ollut pienintäkään aavistusta siitä mikä seuraavista 6-8 termistä olisi ollut oikea. Arvoin ja arvasin. Ja seuraavankin valikon arvasin, mutta sain numeron, jonnekin. Ja lopulta selvisi arvasin ihan väärin.

Lipun saatuani istuin ala-aulaan, vaikka tiesin, että ko numerolla pitäisi jonottaa jonnekin 2. kerroksen huoneeseen. SAmalla näin miksi infotiskin takana ollut henkilö ei nostanut päätään auttaakseen minua automaatin kanssa. Siellä istui arviolta 2 vuotian tyttö. No, luokseni käveli mies joka kysyi kuinka voi auttaa. Hän tarkisti järjestelmästä, ettei netin katkeaminen johdu maksamattomista laskuista. EI johtunut. SItten hän pysäytti lennosta ohi kävelevän virkailija, jonka numerolappu minun oli ollut tarkoitus ottaa, jos olisin selvinnyt vailkoista oikein. Nainen saatteli minut yläkertaan, pyysi penkille istumaan ja sanoi hoitavansa ensin huoneessa jo odottavan asiakkaan asian. Ok. Odotin hetken.

Eilen oli katukin tyhjä kun satoi
Nainen kertoi että nettini ei toimi, koska sopimukseni (72 TL/kk) on loppunut jo syyskuussa. Hän kertoi myös, että loka-tammikuun olen maksanut tästä johtuen korkeinta hintaa (109-119 TL / kk) netin käytöstä. Nyt hän voi tarjota uutta kahden vuoden sopimusta hintaan 63 € / kk. Että tehdäänkö sopimus? Juu, kyllä kiitos. Ja milloinkas netti taas toimii? Toimi kun tulin kotiin. Aiemmasta ei tosiaankaan ole mitään sopimuspapereita, kun se yksi pulska ja kärttyisä äijänplanttu ei antanut mitään papereita, eikä kertonut sopimuksesta mitään, vaati vain nimen tyhjälle paperille. Mutta olin tarpeeksi väsynyt ja v***uuntunut, joten kirjoitin nimeni blancolle, ja ajattelin että menee se näinkin. No hyvin meni tähän asti, ja hoitui nyt tämänkin. Tämä nainen sentään kysyi kuinka pitkäksi aikaa, ja kertoi sopimuksesta sekä antoi dokumentin minullekin, sen jälkeen kun olin allekirjoittanut nimeni kolmeen eri paperiin.

Turk Telekomiin olen ollut alkukankeuksien jälkeen hyvin tyytyväinen. KUn hinta nousi, ja kännykkääni alkoi tulla Vodafonen kotinettitarjouksia, niin olin jo lähellä vaihtaa Vodafonelle. Onneksi en vaihtanut. Tämä on minulle paremmin sopiva vaihtoehto, sillä kyseinen netti on nopea ja rajaton, toimistoon on helppo mennä ja ennen kaikkea tämä firma ei ole koskaan huijannut minua millään tavoin. Kalella nettikaapelit katolle jättänyt mies oli ostopalvelufirman mies. Nyt kun pystyy asioimaan turkiksi asiakaspalvelijoiden kanssa, niin asiat hoituvat helposti. Kyseinen rouva, samoin kuin maksutiskillä tapaamani mieskin puhuivat myös englantia, mutta turkki on jo helpompaa ja luontevampaa kuin englanti. Ne, jotka eivät puhu turkkia saavat asiansa hoidettua englannilla.

Tulin kotiin ja totesin että netti toimi, kunnes tuo pirun-kissan-raato pudotti modeemin useita kertoja peräkkäin, tänään. Nyt ei toimi. On edessä modeemin osto. Saatanan kallis kissa kaiken kaikkiaan jo tähänkin mennessä, eikä loppua näy. Ruotsalaismuidut fiksuina likkoina ehdotti, että "sinne vaan viet sen kissapuistoon. HYvä sen on siellä olla kun on oma, nätti kissa-alue, leikkiseuraa ja ruokaa"... ovat todella kauas vieraantuneet luonnon karusta todellisuudesta, eivätkä tiedä katueläimen elämästä yhtään mitään. Mutta ei, joku muu ratkaisu on löydettävä.

Puhuin muutama päivä sitten jotakin säästä, Espanja ~ Turkki. Siksi jätän tämän vain tähän https://yle.fi/uutiset/3-10095523

Monta kertaa olen puhunut Alanyan kukoistavista kukkapenkeistä, ja nyt lisään siihen yhden faktatiedon. Alanyan kukkaistutuksiin on istutettu nyt tällä istutuskierroksella 320 000 kukkaa / kasvia. Seuraava kasvien vaihto on 3-4 kk päästä, kun vaihdetaan kuumuutta sietävät kesäkukat näiden kevätkukkien tilalle. Luonnon kauneudesta voi nauttia monin ei tavoin 😊. Huomiselle olin suunnitellut rannallakävelypäivää. Sen sijaan kävelenkin taas Turk Telekomille, modeemin kanssa. Tänään tuli käveltyä arviolta 2,5 km, ja siitäkin selvittiin pelkällä kivulla.

...Mutta se kipu on ihan väärässä paikassa. Ortopedi arveli Adanassa jalkaa tutkiessaan, että saattaapi olla myös ulkokehräksen nivelsidevamma ja mahdollisesti hiusmurtuma nilkkahaarukassa. Mahdollisesti hän saattaa olla oikeassa. Ihan sama vaikka olisikin, ei sille nyt tällä hetkellä tehdä mitään sen kummempaa, sillä 1 kk on jo takana ja vähintään 2 vko varovaista, vähäistä kävelyä vielä edessäpäin. Myöhemmin alkaa kuntouttavat treenit tasapainolaudan kanssa, Likesin entisen ohjeen mukaan. Samat nilkkavammat ovat olleet viimeksi 12 v sitten, ja kuntoutusohjeet löytyvät vielä. VAan kyllä tästä vielä tanssi- ja juoksukoipi tulee.

PAri sanaa vielä siitä nuoresta naisesta, joka bussissa pyysi apua. En tiedä miten muut naiset auttoivat, ja miten hän heidän apuunsa suhtautui. Itselläni oli lopulta aika paljon poisluovutettavia sekä hyväkuntoisia että uusia (Liian pieniä) vaatteita, liinavaatteita, pyyhkeitä ja mm. vedenkeitin, että vein ne naisen ulottuville moskeijan kautta. Laitoin hänelle viestin, jossa kerroin mitä on ja mistä ne saa noutaa. Kerroin itse olevani paikalla tiettyyn kellonaikaan, eikä hän ilmestynyt ko aikana.

Annoin tavarat imaamille, ja kerroin naisesta ja hänen kertomastaan tilanteesta. Kerroin myös, että haluan antaa tavarat moskeijan kautta siksi, että jos henkilö vaan huijaa, niin hän tuskin kehtaa tulla hakemaan niitä moskeijalta. Imaami otti myös naisen puhelinnumeron, ja yritti soittaa, mutta numero oli suljettu. Hän arveli naisen yrittäneen käyttää hyväkseen sekä minua että niitä muita naisia. Joka tapauksessa nainen saa tavarat jos hakee ne sieltä, ja jos ei hae, ne menevät muille tarvitsijoille. Imaami kertoi myös, että jos on pulassa olevia henkilöitä, joilla ei ole mitään, niin heillä on tarjolla myös miesten vaatteita.

Alanyassa on muutamia paikkoja, joihin saa lahjoittaa puhtaita vaatteita edelleen jaettavaksi. Käytettyjen vaatteiden jakamista suorittavat lähinnä moskeijat. Kaupunki antaa sosiaaliapua rahana, ruokana ja uusina vaatteina. Jos haluat lahjoittaa itsellesi tarpeetonta mutta toiselle käyttökelpoista, ehjää tavaraa kaikkensa menettäneille, niin voit viedä ne lähimpään moskeijaan. Siellä myös kontrolloidaan sitä kuka hakee ja paljonko, siis että apu kohdennetaan oikeasti niille, jotka sitä eniten tarvitsevat.

Aurinkoa, rohkeutta, iloa ja kiitollisuutta päiviisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.