keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Eläintensuojelusta ja tanssista

Hillottua appelsiinin kuorta... naapuri toi.
Oletko joskus haaveillut turkkilaisen tanssin oppimisesta? Tässä on linkki Küresel tv:n online tanssikursseihin. Turkkilainen mies näyttää ja selittää turkiksi eri jaksoissa eri tanssien koreografioita ja tekniikkaa. Niistä saa ihan hyvin selvää vaikka vain katselee, vaikkei ymmärrä puhuttua kieltä, kun vain on kärsivällinen ja hoksaava. Linkki vie youtubeen, sarjan 1. videoon. Ei muuta kuin tervemenoa tanssitunnille 😊.

Meidän nuori opettajamme yllätti meidät 7-osaisella videosarjalla, jossa hän selittää ja näyttää jokaisen tanssiosuuden selvästi ja yksiselitteisesti.
Viime päivien värit. Utupilvessä koko ajan.
Tanssikokonaisuutemme koostuu seitsemästä eri alueelta tulevasta turkkilaisesta tanssista, ja jokaisessa on omat yksiyiskohtansa ja vivahteensa. Itse en kykene nimeämään näistä tyyleistä / tansseista ainuttakaan, enkä myöskään tunnista niiden musiikkeja. Huomaan vain rummun paukkeesta että nyt vaihtui erilainen rytmi, mutta nimistä tai alueista ei ole tietoa.

Pallomahainen koipeliini
Tanssista lemmikkeihin. Turkissa julkaistiin helmikuussa Virallisessa lehdessä laista, joka velvoittaa, että 1.1.2021 lähtien koirat ja 1.1.2022 lähtien myös kissat ja hillerit (tms) on mikrosirutettava ja rekisteröitä eläinlääkärillä tai eläinlääkärin valvonnassa työkentelevän teknikon toimesta. Kyseisillä eläimillä tulee olla myös passi, josta näkyy mm. rokotushistoria. Tämä laki koskee sekä sisätiloissa että kaduilla oleskelevia ihmisen hoidossa olevia em. eläimiä. Hürriyet Daily Newsin asiasta kertova englanninkielinen artikkeli löytyy tästä linkistä. Eläinten heitteillejätöstä, huonosta kohtelusta ym tullee myös sanktioita, samoin kuin rekisteröimättömyydestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.