sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Gazipaşa ja Alanyan pakohuoneet

Alanyasta, joku kasvi 😅 lajituntemus ei riitä
Tunnen Gazipaşaa vain vähän, ja sekin on tasan tarkkaan reitti Alanyan ja Gazipaşan
rajalta Gazipaşan lentokentälle. Siinä kaikki elävässä elämäss hankittu kokemus. Nyt kun on ollut aikaa, olen katsellut Gazipaşaa sillä silmällä, että mitä tekemistä ja näkemistä siellä olisi, jos sinne lähtisi päiväretkelle täältä Alanyasta. No hups. Päivä ei riitä.

Vaikka olin jo päättänyt käväistä ensitilassa Konyassa, niin ehei, seuraava matkakohteeni on Gazipaşa. Se on alkanut kiinnostaa myös asumisvaihtoehtona. Katsotaan mihin tämä vielä johtaa. Alanyasta Gazipaşaan pääsee helposti kahdella eri bussisysteemillä. Vaaleansinertävät pikku dolmus-bussit lähtevät CumaPazari eli perjantaitorin luoteisnurkalla olevalta pikkubussiasemalta. Toiset, vielä pienemmät bussit lähtevät ison kaukobussiaseman pohjoisreunalta, ja ajavat vanhaa cevre yolua, ohitustietä pitkin, mutta ei sitä uutta, mistä osa on jo valmiina. Niillä samoilla olen mennyt pari kertaa lentoasemalle. Bussimatka maksaa muutaman liiran.

Kylätietä
Gazipaşan kaupungin nettisivut löytyvät tästä linkistä. Sieltä yläpalkista Gazipaşa-otsikon alta löytyy vaikka mitä. On esittelyvideo, faktatietoa, historiallisten kulttuurikohteiden esittely, kartta, luolien esittely, rantojen esittely, vuorten esittely... paljon mielenkiintoista asiaa.

Gazipaşan uutisia lukiessa silmiin osui taas laji, jota en ole edes tiennyt olevan olemassa. Huhtikuun alussa Gazipaşassa kilpaillaan Turkin mestaruudesta otsikolla Türkiye Şampiyonası Eleme Müsabakaları. Kyse on käsittääkseni jonkinlaisesta vedenalaisesta "taistelusta", jota voisi verrata maanpäälliseen värikuulasotaan. Kai. Niin kuin jo sanoin, en tunne lajia, arvailen vain tekstin ja kuvien perusteella. Tässä on linkki em. uutiseen

Juu, ja Alanyasta löytyy pakohuonepeli. Pakohuoneen löydät, kun kävelet Atatürk-patsaalta itään, Gazipaşaan ja Mahmutlariin päin, mutta vain 3 korttelia. Patsaalta itään lähtiessä ota 3. katu vasemmalle. Samassa kadunkulmassa on jokin kahvila/ruokapaikka, ja 2. kerroksessa Kuaför Musa. Käänny siitä vasemmalle, ja jatka eteenpäin kunnes näet Alanya Escape -tekstin. Paikalla on pakohuoneen lisäksi kahvila. Tämän pakohuoneen teemana on vankilapako.

Paikan testanneet sanovat, että pitää olla todella hyvin yhteen pelaava ja älykäs porukka, että selviää tuolta tunnissa ulos. Peliaikaa on tasan tunti, eikä pako ole ihan helppo. Alanya Escape löytyy Facebookista, heillä on omat nettisivut alanyaescape.com ja tässä on vielä kartta.

Alanyasta löytyy toinenkin pakohone, sekin vankilapakoteemainen, Kaçış Merkezi. Tämän firman facebooksivut ovat tuossa linkissä, ja nettisivut kacismerkezi.com . Tämä paikka löytyy, kun kävelet Atatürk kadulta postin, Mado Dondurman ja Vodafonen risteyksestä Kalea kohti, pitkin Kültür Cd katua, ja koulun jälkeen, tullessasi Damlatakselle käännyt oikealle. Sata metriä, ja pakohuone on vasemmalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.