torstai 8. maaliskuuta 2018

Hyvää Naisten päivää Naiset

Ihanien kohtaamisten päivä on taas kääntynyt iltaan. Ensimmäiset tapasin kaupan hississä. Vanhempi turistirouva tarttui käsivarsillani olleeseen hartiahuiviin, ja kokeili lankaa sekä katsoi miten se on tehty. En tunnistanut kieltä jota he puhuivat, mutta muutaman sanan turkkia osasivat, ja sillä keskustelimme. Toinen oli kun paikallinen, vanhempi rouva tarttui neulepaitani hihaan bussissa ja tutkiskeli miten olen sen hihan reunan tehnyt. Niin, no, päälläni oli kevään vihreä lammaspaita, ja mukana palelemisen varalta virkattu, liukuvärjätystä langasta tehty hartiahuivi lisälämmikeenä. Herättivät mm. hilpeyttä ja keskustelua, etenkin se lammaspaita. Asennevalventaja L. Salovaara antoi tänään tehtävän: Asenne on se mitä puet aamulla päällesi. Ei siis ollut mitään mahdollisuutta edes harkita mustaan tai harmaaseen pukeutumista 😁😎😊. Väriä!

Alanyan Kulttuurikeskuksessa on menossa näyttely / tapahtuma naistenpäivän kunniaksi. Kun menet pääovesta sisälle, niin käänny heti oikealle, nouse portaita toiseen kerrokseen ja astele vasemmalle saliin. Sieltä löytyy jotakin, en tiedä vielä tarkemmin että mitä. Olin tänään jo siinä ylhäällä odottamassa avajaisrituaalia, mutta poistuin siinä vaiheessa kun monen maalaiset naiset alkoivat käyttää kyynärpäätaktiikkaa ja ahtoivat itseään väkisin eteenpäin, vaikka siellä edessäpäin oli jo täysi tungos.

Simit Dünya Alanya, AquaParkin lähellä
Tajusin vasta siinä vaiheessa, että paikalla oli lehtikuvaajia. Se usein aiheuttaa juuri tuota väkisin eturiviin ja näkösälle änkeämistä. Mutta seuraavat pari päivää lienevät rauhallisempia. Tapahtuma on avoinna myös 9.-10.3. Tässä on linkki kaupungin sivuille, jossa näkyy valokuvia tältä  päivältä. Ja tämä linkki vie alkuperäiseen kutsuun / ilmoitukseen, myös kaupungin sivuille. Siellä on kuulemma monenlaista kivaa nähtävää, eli kannattaa käydä katsomassa. Aiemmin kuulin, että olisi jopa jotakin työpajojakin tms. mihin kävijät voivat osallistua, mutta en tiedä pitääkö se paikkansa vai onko vain huhu. Käväise katsomassa.

Kävin lankaostoksilla, hakemassa turkoosia bambulankaa ihan vain itseäni viihdyttääkseni. Olen edelleen ongelmissa koiven kanssa. Eilen illalla löytyi taas uusi tulehdus iholta. Siksipä "kotiaresti" ja minimaaliset kävelyt jatkuvat. Tosin jo ihan henkisenkin hyvinvoinnin kannalta ranta ja merivesi houkuttaa ihan valtavasti, jos vaan sää sen sallii. Meillä on ollut viikon ajan ihmeellinen utupilvi päällä, tai mitä se ikinä onkaan. Vähän saman oloinen kuin mitä olo Adanan yllä Adanassa käydessä. Meille parvekkeille näkyy kuinka vuoriston monet huiput jäävät pilvien sisään. Välillä muutamat pilvenriekaleet laskeutuvat alemmaksikin, ja esim. Bademağac köyn laaksoon "jumiin".
Joku isompi, keltainen kukkija :))

Huomiselle on ennustettu aurinkoista päivää, ja lämpötila noussee yli +20 C. Meriveden lämpötila on tänään ollut 17,5 C. Huomenna on sen verran tuulista ja sopivasti lounaan suunnasta, että aallonkorkeudeksi on ennustettu noin 0,8 - 1,1 m. Siellä rannan pärskeissä olisi kyllä oikeastikin kiva istua ja suolahuurruttaa itseään.

Mitä ikinä huomenna teetkin, niin mieti, haluatko ihan varmasti pukea päällesi pelkkää mustaa, harmaata tai huomaamattoman ruskeaa, vai uskallatko lisätä väriä? Onhan sentään jo maaliskuu,  kevät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.