sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Mehter-soittokunnasta ja muusta

Mehter-orkesteri on perinteinen Ottomaaniaikainen orkesteri, jonka tunnistaa usein
Alanya Mehter Takımı 2016
näyttävistä asuista. Esim. Alanyassa Mehter-orkesteri pukeutuu punakultaisiin perinteisen tyylisiin asuihin, ja joko liikkuu soittimiensa kanssa tarpeen mukaan (esim. kulkueet tai tapahtumat), tai soittaa tietyssä paikassa (esim. messut ja paastonajan tapahtumat). Mehter-orkesteria voi kuunnella joka perjantai Atatürk-patsaalla. Kellonaikaa en vielä tiedä. Kerron siitä kun saan sen selville. Alanyan kaupungin Mini-Mehterit eli erään alakoulun Mehter-oppilaat esiintyivät nyt perjantaina. Tässä on linkki lehtijuttuun, ja kaupungin FAcesivuille. Siellä on paljon kuvia ko tapahtumasta.

Ja mikäli jäi vaivaamaan, että mitä se Mehter-soittokunta tekee ja soittaa, niin tässä on vuoden 2016 Ramadaniin liittyvä kulkue + lavalta soitettua musiikkia Youtubevideona.

ALANYA BELEDİYESİ MEHTER TAKIMI RAMAZAN ETKİNLİĞİ

Mehter-soittokuntien nettisivut löytyvät täältä. Heitä voi tilata korvausta vastaan myös monenlaisiin eri tilaisuuksiin. Sivuilta löytyy myös videoita ja toiminnan esittelyä.

Löytyi lopultakin Tosmurista se salmiakki-lakritsi-Fazerinsuklaa-herkkukauppa. Eli Portgrup niminen varastomyymälä myy sekä rasioittain että irtona useita merkkejä skandinaviasta tuotuja salmiakkeja, lakritseja, hedelmä- ja viinikumikarkkeja sekä mm. Fazerin Sinistä. Omistaja Erdem puhuu myös englantia, ja toivottaa kävijät mielellään tervetulleiksi tutustumaan paikkaan. Ei todellakaan näytä ulospäin karkkikaupalta, mutta sininen portgrup teksti kun löytyy, niin olet oikealla ovella.

Viime vuoden lopulla suunnittelin arvontaa tänne, kun puoli miljoonaa lukukertaa ylittyy. En ole vielä arponut, enkä arvo ennen kuin olen käynyt euroopan puolella töissä. Fillarilla kaatumisen seuraukset ovat tähän mennessä maksaneet lähes 3.000 TL, eikä vakuutus korvaa kun ei ole vielä oleskelulupakorttia. Tuon ansiosta ei ole nyt mitään hinkua lahjoittaa rahaa mihinkään, etenkin kun Suomen kirja- ja kurssimyynnin tulot ovat pienet, ja ne ovat ainoat tulot. Seuraavan eurooppaan suuntautuvan työkeikkareissun jälkeen on sitten toivottavasti toisenainen tilanne. Arpajaiset siis jäävät uinumaan toistaiseksi.

Tässäpä on jakoon yksi youtubessa oleva turkinkielen sanoja ja sanontoja opettava video. En montaa sekuntia sitä katsonut, joten en tiedä sen koko sisältöä. Sen tiedän, että kesto on yli 9 tuntia. Sinne siis oikeasti mahtuu valtava määrä asiaa, paljon, paljon sanoja ja fraaseja. Jos yhtään kiinnostaa, niin katsopa mitä se voi sinulle tarjota. Alla on youtube-linkin osoite, siltä varalta että tämä linkki lakkaa jostain syystä toimimasta.
https://youtu.be/EnzeZkGMDa0.

Tällaisia tällä kertaa. Hyvää alkavaa viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.