perjantai 23. maaliskuuta 2018

Runsastapahtumainen viikonloppu tiedossa

Alanya Elit kansainvälinen pyöräilykisa
Oletin, että juhlapäivätekstin jälkeen olen julkaissut erään tietyn tekstin, mutta nyt kun tulen tänne, niin siitä ei näy jälkeäkään. Ensimmäisinä vaihtoehtoina tulee mieleen, että olin vain suunnitellut sen mutta en kirjoittanut, tai se on kadonnut bittiavaruuteen. Todennäköisesti näin, sillä tämänkin päivityksen julkaisun yhteydessä osa tekstistä katosi. Uh.

No, joka tapauksessa kirjoitanpa nyt sitten tälle illalle suunnittelemaani uutispäivitystä, sillä tapahtumia on tarjolla paljon, ja ainakin suurinta osaa viikonloppua myös sää suosii. Aloitetaan miesten kansainvälisestä maantiepyöräilykisasta. Kansainvälistä Elite fillarikisaa, voi seurata esim. lauantaina 25.3. kello 10.00 sataman vesiputouksen tuntumasta (lähtö) tai Oban vanhan stadionin tuntumasta, jossa on maali. No, toki myös tien varsilta. Pyöräilijät ajavat 175 km käyden kääntymässä jossain Gazipasan ja Demirtaksen suunnalla.

1. Alanya Surfcasting
Siis jonkinlainen kalastuskisa on tarjolla Kleopatrarannalla 24.3. kello 18:30 alkaen ja jatkuu 25.3. klo 08:30 saakka. Kalastajien paikat alkavat Öğretmen Evin edustalta, rannan no 18 tienoilta, ja kalastajat saavat paikkansa noin 3 m välein. Koska kisassa on n. 120 ilmoittautunutta osallistujaa, niin tuon illan ja yön aikana rannalla on vipinää, tai ainakin vavan heilutusta. Kisan nimi on Alanya Surfcasting. En tiedä onko kyse perhojen heittelystä vai mitä siellä meressä vavan ja siiman jatkona uitetaan, mutta varmaa on vain se, että jotakin kalojen houkuttimia siellä uitetaan. Käypä katsomassa, jos olet lähistöllä.

Tuli tässä mieleen, että en ole muistanut linkittää tätäkään aiemmin. ALanyan kaupungin sähköpyörätuolien latauspisteet löytyvät tämän karttalinkin kautta. 24.3. on myös Demirtasin uuden kulttuurikeskuksen ja hääsalongin avajaiset. Tuon tapahtuman ilmoitus löytyy tämän linkin takaa. Molemmat linkit vievät Alanyan kaupungin sivuille.

http://alanyaultra.com
24.3. kello 8:00 alkavat Alanya Ultra Maratonin tapahtumat. Ultramaratonin facebooksivut löytyvät täältä, ja omat nettisivut täältä. Ultramaraton on pituudeltaan 66 km, ja sitä juostaan Punaiselta tornilta Kalen kautta Damlatas-luolan lähistölle, ja sieltä edelleen ylös TAurus-vuoristoon. Reitti on todella rankka. Taurusvuoristo Maraton on 45 km, ja senkin alkureitti kulkee samaa matkaa Punaiselta tornilta Kalen kautta Taurusvuorille. Keykubatvuoristo Juoksu on kevyempi vaihtoehto, 21 km pituinen juoksulenkki, ja kaikista kevyin on 4 km pituinen Kansanjuoksu. MAratonin nettisivuilta löytyy tarkempia yksityiskohtia ja mm reittikartat. Oikeasta ylänurkasta sivuston kieleksi voi vaihtaa englannin.

Välipalana Alanya Harbor 2018 nimellä Youtubessa jaettu, ja ko aluetta esittelevä video. LInkki on tässä.

Alanyassa pelataan 23.-25.3. kansainvälinen vedenalaisen Rugbyn turnaus. En taaskaan tiedä mikä on virallinen, oikea käännös. Turkkilainen tapahtuman nimi on Sualtı RagbiEn löytänyt tapahtuman nettisivuja, ja tässä on linkki lehtiuutiseen. Turnaus pelataan Alanyan Olympia-altailla, jotka esitellään täällä kaupungin sivuilla. SIvuilla on myös kartta (harita) josta näet uimahallin sijainnin.

Ensi viikosta sen verran, että aurinkoa alkaa sääennusteen mukaan näkymään huomattavasti enemmän kuin viime päivinä, ja lämpötiloissa on jo yli +25 C lukemiakin. Myös yölämpötilat nousevat jo ihan kohtuullisen mukaviin lukemiin. Mieluisaa perjantaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.