lauantai 31. maaliskuuta 2018

Suklaamuniinkaan ei voi luottaa ūüėĀ

Kanaset tiellä, 500 m päässä kotoa, ja väärä suunta.
Pari pikkufaktaa taas ensin. Edellisenä runsaan sateen vuorkautena Antalyassa satoi pahimmin paikoin ukkoskuuroista vettä 149 kg / m2, Alanyassa 58 kg / m2 ja Gazipasassa 50 kg / m2. Aika hurja tuo Antalyan määrä. Ei ole ihme, jos joskus on vettä kadulla, viemärien vetokyky ei riitä tai tulee maansiirtymiä... vedellä on valtava voima. Ja Alanyan ALKÜ Devlet hastanesi on aloittanut allergioiden siedätyshoidot. Poliklinikalla on jo käynyt ensimmäisiä potilaita. Meillä on edelleen tuo nelijalkainen ja runsaassa karvanlähtövaiheessa oleva siedätyshoidattaja, tosin annostelu ei nyt osu ihan kohdalleen. Tullee runsaan puoleisesti.

Ja lentorintamalta pari päivitystä. Istanbulista Alanyan Gazipasan lentokentälle pääsee nyt
kes√§kauden avauduttua THYn eli Turkish Airlinesin koneilla kolmesti p√§iv√§ss√§. Kellonajat ovat 00:20, 13:45 ja 17:25. Gazipasasta Istanbuliin Turkish Airlines lent√§√§ nyt kes√§kaudella kello 03:10, 16:20 ja 19:45. AnadoluJet lent√§√§ Gazipasasta Ankaraan kello 14:05 ja Ankarasta Gazipasaan kello 12:30. Lehtijuttu on t√§ss√§.

Suklaamunaton suklaamuna
Huomaan olevani jotakin oppinut taas. Päivällä suutahdin hetkeksi ihan kunnolla, taas tietyistä Pihtiputaan pienten piirien paskanpuhujista, mutta yllätyksekseni tuli aika nopsaan mieleen, että mitä sitten. Kukin saa Suomessa levittää sellaista paskaa kuin haluaa, näyttää olevan valtakunnan tapa tällä hetkellä. Mutta miten ne toisten seläntakana supateltavat paskapuheet minua koskettavat jos en minä anna niille sitä valtaa mihin niillä pyritään? Ei mitenkään. Ja sama se on jokaisen muunkin kohdalla.

√Ąl√§ provosoidu vaikka joku sinua kuinka yritt√§isi saada lankeamaan viritt√§m√§√§ns√§ ansaan. Ja ne heid√§n puheensa kertovat heist√§ itsest√§√§n enemm√§n kuin kohteesta. Lis√§ksi itseh√§n ne ovat omista puheistaan vastuussa. Ihan itse aikanaan laskunsa maksavat. √Ąl√§ provosoidu, vaan s√§ilyt√§ rauhasi ja jatka el√§m√§√§si.

VAsemmalla kanteen liimattuna myös tahnakaavin.
Sitten provosoiduin Kinder-munasta. Olen katsellut Facen silmini eteeni tuuppaamia
mainoksia Kinder-suklaamunakakusta, kolmen suklaan kakusta ja ties mill√§ nimell√§ se tunnetaan. No, kaupassa n√§in munan muotoisia kapineita karkkihyllyll√§. Ensimm√§inen on keltainen, melko iso, ja siin√§ luki ett√§ sis√§lt√§√§ yll√§tyksen. Koska suklan laadusta tms ei puhuttu mit√§√§n, niin kysyin kassamyyj√§lt√§, ett√§ sis√§lt√§√§k√∂ t√§m√§ suklaata. "Ei sis√§ll√§. Ainoastaan osista koottavan lelun."  No h√∂h.

Seuraavaksi silmiini osui Kinderin muna, eikä niitä vaihtoehtoja sitten muita ollutkaan. No ei käynyt pienessä mielessäkään etteikö se Kinder olisi suklaamuna, sellainen samanlainen kuin mitä myydään Pohjoismaissa. Siksi en edes älynnyt kysyä. Ravistaminen kertoi, että sisällä on yllätyslelu, ja tuoteselosteen perusteella näin että siellä on myös suklaata ja maitoa yms. Ja kakkelit.

TAvarat ja tahnamössö. Missä suklaamuna???
Kinderin suklaamuna ei ollutkaan suklaamuna. Toisessa puoliskossa oli lelu, jota en osannut kasata kun ei ollut kokoamisohjetta ja oli liikaa osia. Toisessa puoliskossa oli 1 rkl vaniljakiisseli√§ + 1 rkl p√§hkin√§suklaatahnaa siihen muoviseen munan ulkokuoreen liister√∂ityn√§, sek√§ sen pinnalla 2 pient√§ muromaista palloa. Pettymys oli k√§sinkosketeltava. Onneksi kissa tykk√§si niist√§ m√∂njist√§, *puistatus*, min√§ en. Se huijatuksi tulemisen tunne, kun odotat koko busipys√§kill√§ istumisen ajan (30 min.) ja koko bussimatkan (45 min.) ett√§ p√§√§set kotona nauttimaan Kinder-suklaamunan p√§√§si√§isherkuksi, ja sis√§lt√§√§ paljastuukin tuo √§ll√∂tahna. ūüė≥ūüė≠ūüėā.

Lenkkeilyt ovat vielä haavetasolla, samoin kuin kaikki muukin ulkona liikkuminen. Koiven parannuttua ensin osittaiseen liikuntakuntoon iski päälle kaverin suomentuliaisina tuoma influenssa. Tällä hetkellä on bakteerijälkitauti kimpussa, mutta loppuu sekin aikanaan. Vastustuskyky on jo jonkun verran noussut pitkien ab-kuurien jäljiltä. Koipi lienee jo kävelylenkkikunnossa, mutta ihan tänään vielä en testannut. Katsotaan mikä on kunto ensi viikolla. Fillaria kävin jo kääntelemässä, ääntelemässä ja siirtämässä. Siinä on polkimien laakerit aikalailla jumissa... ja siksi on parasta olla säärisuojat ennen kuin ajan sillä metriäkään. Polkimia on turha vaihdattaa, sillä sitä kaadellaan ja kohdellaan tuolla sen verran kovakouraisesti, että uudetkin olisivat pian tuossa kunnossa. Joko ajan sillä tuoltaan tai sitten en aja. Kokeilen heti kun löydän ne säärisuojat. Ilman niitä en aja metriäkään, ehkä, kai, toivottavasti.

El√§v√§ l√§mp√∂mittari. Aamulla alle +25 C. 
Turistikausi on selke√§sti alkanut. Naapuruston talojen tyhjill√§√§n olleissa asunnoissakin on vipin√§√§. Ja isoon √§√§neen ihmettely√§, ett√§ miksi uima-allaskin on noin hunolla hoidolla. Eh he heh hee... kas kun on viel√§ talvi. Ei siin√§ viel√§ kukaan tarkene uida. Merivesi pysyy paljon l√§mpim√§mp√§n√§, ja on t√§n√§√§nkin ollut oli +17C. Kaunis, aurinkoinen ja l√§mmin p√§iv√§ on takana. Oli ihana katsella sinist√§ taivasta, muutamia valkoisia pilvi√§ ja Kalen niemennokan taakse laskevaa aurinkoa. P√§iv√§ on pidentynyt paljon, p√§√§tellen auingon laskeutumispaikan siirtym√§st√§. Ja viel√§ se t√§st√§ lis√§√§kin pitenee, kun kes√§√§ kohden menn√§√§n.

Kävin sen verran eilen ulkona tuulettumassa kaverin kanssa, että sain tänään päivänvalossa kaivaa kaktuksenpiikkejä käden ihosta pois. No, kaveri sai kaivaa niitä sekä pikkutakistaan että iholtaan. "Tässä on hyvä paikka katsella. Ei noista kaktuksista mitään haittaa ole, antaa niiden olla."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.