sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Alanyan bussireitit ja aikataulut, ja MoovitApp

Erään bussin päätepysäkin vierellä
Ympäristöön tutustuminen on Alanyassa helppoa. Tänään oli vuorossa Demirtas. Aamulla lähtiessäni en sitä tiennyt, mutta kaikkien kohtalon oikkujen jälkeen istuin tänään iltapäivällä bussipysäkillä Yeşilözissä ystäväni kanssa piknikillä. Miten sinne asti joutuu tai pääsee helpoimmin?

Perjantaibasaarin vieressä olevalta paikallisbussien bussiasemalta, pikkubussien bussiasemalta lähtee pikkubusseja jokaiseen ilmansuuntaan. Itään lähtevien lähtölaiturit ovat idän suunnalla, ja länteen lähtevien lännen suunnalla. Koilliseen lähtevät ovat idän puolella ja luoteeseen lähtevät lännen puolella. Itse asiassa mikään bussi ei (kai) mene suoraan pohjoiseen, vaan ne kiertävät aina koillisen tai luoteen kautta / suuntaan. Siitä syystä haluamaansa suuntaan lähtevie bussien laituri on suht helppo löytää.

...samasta kohdasta toiseen suuntaan.
Tänään tuli pikainen keikka Demirtasiin, ja koska en jäänyt bussista pois siellä, niin se bussi jatkoi vielä pidemmälle eli Alanya-Gazipasa -tien varrella olevien kaasutankkien luokse saakka, Yeşilöziin. Siellä kaupan ja kahvilan edessä on 20 minuutin tauko, ja sen jälkeen bussi palaa samoja jälkiä takaisin päin. Bussi tekee aamusta iltaan tuon saman reissun 20 minuutin välein. Matka Alanyasta Yeşilöziin maksaa 4,50 TL / henkilö, eli euron verran. Ja siitähän ei ole enää pitkästi lentokentällekään. Arviolta noin 10 km, mutta arvioni voi heittää.

Bussien reitit (ennen uuden ohitustien valmistumista) näkyvät osoitteessa http://www.alanya.com.tr/tr/nasil-gidilirMutta käsittääkseni ohitustietyöt ja uusen sairaalan avautuminen yms asiat hieman ovat muuttaneet bussireittejä, ja tietyöt tulevat muuttamaan niitä jatkossakin. Tällä hetkellä eletään sellaista välivaihetta, että bussit kulkee taatusti, jotakin reittiä. Ei ne noista kartoista paljoa poikkea. Ja aina voi kysyä ja ottaa selvää. Vanhan Devlet Hastanesin Kipan puoleisella puolella on Alanya Halk Otobüsin toimisto, ja sieltä kyllä neuvotaan (ainakin turkiksi).

Lisätty 10.4.2018 MoovitAppi kertoo kaikki aikataulut ja kunnon reaaliajassa :))

BUssien aikataulut löytyvät ainakin osoitteesta http://alanyalovers.com/tr/alanya-ozel-halk-otobusu-saatleri/1 , mutta niihin ei ole päivitetty kaikki viimeisimpiä muutoksia. Esim minun eniten käyttämäni bussi kulkee eri aikataulussa kuin mitä tuo taulukko tuolla esittää, mutta kulkee kuitenkin. Tuon taulukon etu on siinä, että se antaa suuntia ja siitä näkee ainakin sen milloin bussit eivät kulje. Nuo ensimmäiset ja viimeiset bussit pitävät suunnilleen paikkansa, ehkä. Ihan satavarmaksi niihinkään ei kannata luottaa. Suuntaa antavia.

Ja takaisin Alanyan keskustassa.
Kaupungin busseilla on myös oma Facebook-sivu, Sielläkin aikataulut ovat ajoittain hyvinkin ajantasalla, tällä hetkellä ei. Ilmeisesti oman osansa tekee tuo iso tietyö ja siitä seuraavat monet, monet muutokset, sekä uusien linjojen ja yhä useamman bussin ilmestyminen liikenteeseen. Ja nyt tulee myös aiempaa isompia ja pidempiä kaupunkibusseja katukuvaan. Tuonne Demirtasiin siis menee siniset pikkudolmukset, ja niissä lukee Demirtas, joissakin myös Yeşilöz. Vihreät pikkudolmukset menevät Mahmutlariin. Länteen päin menee myös sinisiä ja ehkä vihreitäkin, mutta niistä ei ole vielä muistikuvaa että minkävärinen ja minne.

Aina ei aamulla tiedä mistä itsensä illalla löytää.Tämä päivä oli juuri sellainen, yllätystentäyteinen ja omanlaisenaan ihan ok päivä, güzel bir gün.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.