maanantai 9. huhtikuuta 2018

Ihana päivä, güzel bir gün

Alanya Milli Eğitim, näyttely 10.-12.4.
Tätä kirjoittaessa on ilta, kello 18, ja ulkolämpötila +21 C. Aurinko paistaa puolipilviseltä taivaalta. Taivas on konkreettisesti puoli-pilvinen, sillä etelän puoli on lähes pilvetön ja pohjoisen puoli tummien ja matalalla purjehtivien sade- ja ukkospilvien peitossa. Rankkasateet jäivät tänäänkin vuoristoon, ja tässä vuorten eteläpuolella on ollut ihanan lämmin, aurinkoinen päivä. Vaikka tänään olikin taas rokotuspäivä ja siksi pahoinvointinen päivä, niin muutaman tunnin unen jälkeen siivosin vierashuonetta ja toista kylppäriä lukuunottamatta muun asunnon, jopa isomman parvekkeenkin. Myös pyykkikone pesee jo kolmatta koneellista. Huomenna kissanpurema-antibiootti loppuu, rokotussarja vasta toukokuun alussa. Huomisen jälkeen on aika huoltaa fillari, ja lähteä liikenteeseen senkin kanssa. Ja lenkkarit pääsevät taas tositoimiin. Samalla muistuu mieleen äidin sanat, ettei kahta ilman kolmatta. Mistähän sen kolmannen (jo tapahtuneen) tähän nyt keksisi, sillä ei tähän enää mitään lisäongelmia tarvita. Nämä riittävät vuosikausiksi eteenpäin, kiitos.

Tuo ensimmäinen kuva kertoo siitä, että Alanyan kansanopiston kädentaidon kurssilaisten  töitä on näytillä 10.-12.4.2018 Alanyan kulttuurikeskuksen eli teatteritalonakin tunnetun rakennuksen tiloissa. Näyttelyyn on käsittääkseni vapaa pääsy. Kannattaa käydä katsomassa.

11v Rana Kurun taidenäyttely 16.-20.4.
Tämä toinen kuva taas kertoo siitä, että 11-vuotiaan Rana Kurun ensimmäinen kuvataidenäyttely on nähtävillä Alanyan kulttuurikeskuksessa 16.-20.4.2018 kello 10-18. Molempien näyttelyiden avajaiset ovat näyttelypäivänä kello 14, ja molempiin ovat kaikki tervetulleita.

Jos törmäät Alanyan uutisissa tai katuuvassa sanaan Kermes, niin se tarkoittaa sekä hyväntekeväisyysmyyjäisiä että hyväntekeväisyystapahtumaa. Prestij caddesilla (P.kadulla) erään moskeijan edustalla olevalla katetulla torilla avattiin eilen 6 päivää kestävä hyväntekeväisyysmyyjäis-tapahtuma. Siellä on myynnissä monenlaisia paikallisia herkkuja, ja useampikin ei-leipova tai ei-ruoanlaittoa rakastava ja/tai auttamishaluinen eurooppalainen hakee sieltä itselleen sekä tuttuja että uusia ruoka- ja herkkuelämyksiä. SIellä on tarjolla paljon erilaisia tavallisten kotiäitien tekemiä perinneruokia, alanyalaisia erikoisuuksia ja kansainvälisestikin maistuvia sekä suolaisia että makeita ruokia. Tuotto käytetään aineellista apua tarvitsevien vähävaraisten avustuksiin. Tapahtuma on tuola 9.-14.4.2018 ja se järjestetään joka vuosi näihin samoihin aikoihin. Lehtiartikkeli on tässä.

Turkkilaisen taitolentoryhmän lentonäytöksiä lähellä
Turkin ilmavoimien taitolentoryhmän esityksiä on nyt kohtuullisen lähellä Alanyaa. Viereisessä kuvassa näkyvät päivät ja paikat, ja tuo Nisan tarkoittaa huhtikuuta. Tässä ohjelmassa on sekä Konya, Mersin että Antalya, eli kovin kauas ei tarvitse matkustaa. Esityksiä on kehuttu, ja vaikka en itse ole nähnyt niin uskon niitä kehuja, ja sanon että kannattaa mennä .

Alanyassa kuuluu taas monin paikoin suomenkielistä puhetta. Suomalaiset turistit ovat tulleet runsain joukoin, niin kuin ruotsalaiset ja norjalaiset naapurimmekin. Niille, jotka eivät rakasta helteitä on sää nyt kohdillaan. Minäkin nautin tästä säästä, mutta odotan helteitä ja koviakin lämpötiloja niin paljon, että alan jo mitellä tahdonvoimiani vaa'an kanssa ihan kunnolla. Alkuvuoden kertymä on uimakauden avajaisiin mennessä luovutettu kiertoon. Jos energian määrä on vakio, niin kun sitä minulta poistuu, niin jonnekin muuallehan se menee ;) . Tervemenoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.