perjantai 20. huhtikuuta 2018

Jalkapalloo, maaliii

Alanyasta Yeni Dünya / musmula, luumun esiäiti
Jalkapallohuuma käy kuumana :)) . Siitä puhutaan kohta. Ensin  kalastuskisasta. Gazipaşa Kahyalar (Plaj) rannalla  järjestää Alanya Sportif Olta Balıkçıları ve Spor Kulübü  lauantai-illasta klo 18:30 sunnuntaiaamuun klo 8:30 kestävän kalastuskisan. Oletan että kalastus tapahtunee rannalta, mutta tässä on taas kielimuurinpoikanen, ja kalastuskulttuurin sanastojen tuntemattomuus, niin että suomennapa siinä sitten. Kalastuksesta on kuitenkin kyse, ja lisätietoa löytyy osoitteesta www.asobder.com
sekä facebookista tältä sivulta.

Kun mainostin Alanyan pakohuonepelejä, niin eilen Yusufin kampaamossa istuessani katselin tien toisella puolella olevaa firmaa, ja kysyin olivatko he jo käyneet pelaamassa. No, rouva sanoi, että firma on jo suljettu kun ei ollut tarpeeksi asiakkaita. Hhmm. Missä mainostus? Tuskin pelkkä naapurusto riittää. Ehkä he ovatkin mainostaneet, mutta mainokset eivät ole kohdanneet potentiaalisia asiakkaita.

Asiakkaitten kohtaamisesta ja bussiin ottamisesta... Kampaamosta tullessa kävelin bussilinjani reitille, ja pysäkiltä bussiin noustessa ehdin miettiä vaikka mitä. Bussiin noustessani kuski katsoo hyvin vahvasti, voisi sanoa jopa että tuijottaa. Tunnistan, ,että olen nähnyt hänet ennenkin tällä samalla linjalla, juu, mutta hän ei ole niitä joiden kanssa olisi tullut juteltua. Samalla kun käytän maksukorttiani päätteellä, mietin, että jäikö kampaamosta jotain väriä kasvoille, onko vaatteet märät tai väriläiskäiset tai onko tukka tosi hassusti.

Tunnistan tästä kuvasta itseni
MAksettuani katson kuskiin uudestaan, ja taas hän katsoo takaisin hyvin vahvasti. Käy sitten vielä mielessä, että olenkohan vaan niin kaunis tänään, ja hymyilen kaikessa rauhassa, kuskin edelleen tuijottaessa. Samalla kun kävelen penkille istumaan, iskee tajuntaani muistikuva viikon, parin takaa. Juuri sellaisena päivänä kun olin kipeä, oli paljon ostoksia ja tarvitsi vaihtaa tähän bussiin toisesta bussista, ei bussikuski pysäyttänytkään kohdallani, ja sain odottaa pitkään seuraavaa bussia. Sama kuski. Mutta oli ainakin nähnyt minut pysäkillä, koska oli tunnistanut työpaikalleen lähetetystä viestistä, ja tunnisti nytkin. Lämmin kohtaaminen.

Ja lämpimään jalkapallopeliin. Huomenna lauantaina Alanyan oma, superliigassa pelaava joukkue kohtaa maan kovimman joukkueen, Galatasarayn. No, jotkut sanoo että Fenerbahce on kovin, ja toiset vannovat Galatasarayn nimeen. Oli miten oli, Oban uudella stadionilla on huomenna katsomot täynnä ja tunnelma korkealla. Galatasaray saapui Gazipasan kentälle jo eilen, ja kun kuljin Atatürk-patsaan takna olevan AlanyaSpor-Passolig -luukun ohi, niin jono oli pitkä.

En tiedä onko lippuja enää saatavilla, mutta jos on, niin niitä voi ostaa ennakkoon täältä passo.com -sivustolta. Sieltä löytyy koko valtakunnan jalkapalloliigamatsien liput. Matsin tapahtumamainoksen facesivu on täällä. Kello 19 Obassa alkaa tapahtua. On likimain sama häviääkö Alanya vai ei, sillä ottelulla on myös muita merkityksiä. Moni näkee fanittamansa joukkueen Alanyassa, ja käsittääkseni ensikertaa AlanyaSpor pelaa Galatasarayta vastaan. Tämä on niitä matseja, joita jopa minäkin saattaisin haluta katsoa, miesseurassa. Ei nyt ole ketään sopivaa seuralaista tuonne pelipaikalle, joten jään odottamaan pelituloksia ja tv-uutistaltiointeja asiasta.

Laukkuja moneen makuun
Tänään oli toiseksiviimeinen rabies-rokotus, ja pahoinvoinninhan siitä taas sai. Päivä on
mennyt kevyesti istuskellessa, puhelimessa puhuessa ja erään euroopan maan työlupa - id-numero - verotuskortti -asioita selvitellessä. Auktorisointiuutinen / sähköposti sieltä valtiolta tuli jo, mutta en pääse sitä lukemaan kun ei ole kyseisen maan henkilöllisyystunnusta. Laitoin tänään sinne postia, ja katsotaan vastaisivatko huomenna aamupäivällä. Jos eivät vastaa, niin pitänee soittaa sinne. Samalla tulee testattua kielitaito, tosin sanasto jota nyt tarvitaan on kaikkea muuta kuin mitä työssäni tarvitsen. Mutta asiat hoidetaan pala kerrallaan. Vuoristokylässä työskentely olisi iso vastakohta tälle nykyiselle, ja oikein mieluinen jakso.

Vaan huomenna on minun osaltani rantapäivä yhdistettynä kielenopiskeluun. Ai niin, sehän on lauantai. Ei sieltä sitten mikään viranomainen vastaa eikä ole virasto auki, eli soittelu ja vastauksen odottelu jää maanantaihin. Eletäänpä ensin lauantai ja sunnuntai, ja katsotaan sen jälkeen mitä ensi viikko tuo tullessaan. Saattaa tulla vaikka maltaita 😋 ihan oikeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.