keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Kenen elämä on arvoton?

Sinne se valopallo laskeutuu, Kalen taakse taas.
Millä sinun mielestäsi ihmisen arvo mitataan?

Tuo kysymys ei ole vitsi. Mietipä ihan oikeasti.

Suomen valtiovalta kaavailee nyt ihmisten, eli siis kansalaistensa pisteyttämistä. Ihmisen saamat pisteet näkisivät kyllä muut tahot, mutta ei ihminen itse. Ihmisiä siis laitetaan arvojärjestykseen. Joku on parempi kuin joku muu.

Ja ravintoketjun väärässä päässä on joku "arvoton sittiäinen", johon ei kannata panostaa.

Ukkospilvet sairaalan poliklinikalta kuvattuna 9.4.-18
Suomi menee ihan hulluun suuntaan. Ensin siellä poistettiin ihmisarvo maahan tulevilta turvapaikanhakijoilta, sen jälkeen työttömiltä. Nyt ollaan poistamassa sairastavien ihmisten ihmisarvoa, ja arvokkaimpia ovat ne, jotka eivät sairastu, jotka eivät käytä yhteiskunnan varoja esim käyttämällä yleisiä lääkäri- ja sairaalapalveluita. Seuraavaksi ilmeisesti viedään ihmisarvo muilta tuottamattomilta eli vanhuksilta, vammaisilta ja lapsilta. No, vanhuksilta on monin paikoin viety jo sekä ihmisarvo että kunniallinen vanhuus.

Vaan takaisin tuohon kysymykseen. Tuo purkaukseni oli vain sivujuoni, joka tuli mieleen Suomesta kantautuneista uutisista. Siis millä sinun mielestäsi ihmisen arvo mitataan?

Siihen ei voi vastata muut kuin sinä itse, sillä jokainen vastannee siihen eri tavoin.Minun mielestäni ihmisen arvo mitataan sillä

  1. miten hän kohtelee heikommassa asemassa olevia ihmisiä, eläimiä ja luontoa. 
  2. mihin hän aikaansa ja osaamistaan käyttää.
  3. mitä hän puhuu ja ajattelee.
  4. kuinka paljon hyvyyttä hän kantaa mukanaan.Mistä tämä kaikki tuli taas mieleen -suomalainen tuttava, jota muilta osin arvostan, kertoi levittäneensä kissanmyrkkyä pitkin pihapiiriään nyt viikonloppuna. Miksi niitä pitää myrkyttää, kun on asiallisempiakin keinoja. Myrkky tappaa hitaasti ja helvetin tuskallisesti... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.