keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

PAikallisradiota ja uutisia

Pääskyset ja keltasirkut ovat taas aktiivisia
Pari uutista Kalelta: Alanyan Kalelle vievän köysiradan maksu per matkustaja laski. Uusi hinta on nyt 15 TL / henkilö / meno-paluu. Maakuntahallinto halusi hinnan alemmaksi, ja alennettiinhan sitä. Köysiradan yhteydessä työskentelee n. 30 henkilöä, jos kuulin oikein. Muutamille on siinä syntynyt varma työpaikka. Ja sekä Kalen historialliset alueet säilyvät parempana kun Kalelle ei ajella enää isoilla turistibusseilla että teiden varsilla asuvien ihmisten turvallisuus paranee sitä enemmän mitä vähemmän liikennettä on noilla kapeilla ja jyrkillä kaduilla.

Kalen teillä tehdään viemäröintitöitä ja teiden peruskunnostusta, joten paras tapa käydä Kalella on juuri tuo tuolihissi, köysirata, tai mikä sen nimi nyt onkaan. Teleferik se on turkiksi. Skootterilla tai autolla Kalelle ei kannata mennä juuri nyt, jollei ole ihan pakko, eikä sellaista pakkoa kai ole muilla kuin siellä asuvilla ja pelastusviranomaisilla. Liikennejärjestelyjä ja tietyöalueita löytyy vielä monin paikoin.

Itse olen liikkunut maltillisesti. Fillari houkuttaa jo, mutta yritän pysyä rauhallisen alun suunnitelmassa. Lihakset kiittävät päivän treeneistä, vaikka kevyesti aloitinkin. Surkean alas on kunto laskenut, no, ainoat aktiviteetit ovat olleet jääkaapin oven avaus ja läppärin näpyttely. Mutta täältäkin voi vielä nousta, jopa normaalikuntoon ja mielellään vähän kovempaankin kuntoon. Tavoite on palata siihen, että voi hölkätä 10 km lenkin ilman että mikään paikka tulee kipeäksi. Ja mielellään monta kiloa kevyempänä. Yksin sitä ei tulisi tehtyä, mutta onneksi löytyi pari kirittäjää. Molemmat ovat sellaisia, jotka tekevät mitä sanovat, eivätkä taatusti luovuta helpolla. Ihania kirittäjiä siis.

Sää on hellinyt, todella. Tänään tuntui ensimmäistä kertaa kesäisen lämpimältä omalla parvekkeella suojan puolella. Sen mikä keho kertoi lämpömittari vahvisti todeksi... eli käytiin +35 C lukemissa. Se näyttää olevan  minun kropalleni se alin lämpimäksi luokiteltava lämpötila. Tuulisilla paikoilla on reilusti viileämpää, ja kaupungin keskustan lämmössä taas vähintään yhtä lämmintä, ellei tuuli ole riittävän kova. Eli tästä se kesä alkaa.

Uima-altaiden siivoajat ovat olleet ahkerina, mutta edelleen yölämpötilat ovat niin matalia, että altaisiin ei kannata laittaa vettä. Ei niissä vielä uisi muut kuin avantouintiin tottuneet. MErivesi on tällä hetkellä jo paljon lämpimämpää kuin mihin allasvesi yltää, mutta reilun kuukauden päästä tarkenee myös altailla. No, suomalaisia tuttavaperheitä tulee jo 10 pv päästä, ja mukana on monta uima-altaille joka tapauksessa menevää junioria. Satoi tai paistoi, kunhan on sula.

Tässä on linkki, joka kertoo Turkin G20 sijoittumisesta. Talouskasvun vauhti on kova 7,4 %. Euroopan maista pää piti 1%:lla oli Itävalta. Euroopan maista kärjessä oli Irlanti 7,8 %:lla.

Kun haluat kuunnella alanyalaista paikalisradiota, niin sellainen löytyy osoitteesta http://dimradyo.com/ . En tiedä lähetysaikoja, mutta pääsäätöisesti olen kuunnellut päivisin, ja ainakin silloin toimii, on lähetyksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.