keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Uusi näköalaterassi ja lastenjuhlat

Alanyassa vihertää kauniisti, ja on lämmintä.
23.4.2018 Turkissa vietetään lasten ja suvereniteetin (itsemääräämisoikeuden) päivää.  Alanyan kaupunki ja kansalaisopisto järjestävät 23.-29.4.2018 Lasten Festivaalit kulttuuritalolla. Mukana on lapsia seitsemästä maasta, myös Suomesta. Paikalla on myös turkkilaisia lastenkirjailijoita kirjoineen ja myyntipöytineen valmiina signeeraamaan teoksiaan. Tarjolla on myös erilaisia seminaareja, luonnollisesti turkiksi. LInkki tapahtuman facebooksivulle on tässä.

Lapsille ja lapsiperheille suunnattu leijanlennätystapahtuma järjestetään lauantaina 21.4.2018  kello 10:30 alkaen Alanyan kauungintalon takana. Tapahtumassa voi mm. rakentaa leijan, tehdä paperitaitosjuttuja, pelata shakkia, saada kasvomaalauksen, maalata kiviä, rakentaa hiekkalinnoja ja taiteilla askartelumassalla. Kuulostaa kokoperheen lastentapahtumalta, ja erityisesti pienille hauskalta päivältä. Koska useimmat lapset ovat herkästi innostuvia ja kielimuureista välittämättömiä, niin uskoisin että tuonne voivat osallistua myös sellaiset turistiperheiden lapset, jotka eivät puhu turkkia. Lapsi kuin lapsi. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Linkki lehtiuutiseen on tässä. Tuo viereisen kuvan alla oleva linkki liittyy LastenFestivaaliin ja vie Instagramiin.

Alanyan kansainvälinen lastenjuhla 23.-29.4.2018
Sitten näköalapaikan, grillaus- ja vapaa-ajanviettopaikan sekä ulkoilmateatterin yms. keskuksen avajaisiin. Moni lukija tietää että Alanyassa on vuoren rinteillä, Kalea vastapäätä rivi Turkin lippuja, ja tuon lippurivin alla isoin, valaistuin kirjaimin I 💖 Alanya.  Tuon tekstin ja lippurivistön vasemmalla puolella, upealla näköalapaikalla on arvoisensa viihtymiskeskus, jonne mahtuu noin 5.000 henkilöä. Ja alue on kaupunkilaisten vapaasti käytettävissä. Siellä on taatusti ruuhkaa viikonloppuisin, jolloin on tapana lähteä yhdessä perheen kanssa ulos syömään, grillaamaan ja viihtymään.

Tämä 50.000 m2 kokoinen alue on mahtavalla paikalla, ja pitää sisällään vaikka mitä. Grillipaikkojen ja lasten leikkikenttien lisäksi siellä on mm 400 hengen ulkoilmateatteri, ja vielä näyttämö merta ja taivasta vasten. Koska kuvat kertovat enemmän kuin pitkä rivi sanoja, on tässä linkki Alanyan kaupungin sivuille, ja asiasta kertovaan uutiseen. Siellä on paljon kuvia tästä upeasta paikasta. Aluetta esittelevä video on Alanyan kaupungin facebooksivuilla, ja linkki sivuille ja videoon on tässä.

...ryppyinen on nätti, niin kaunis...
Tuon viihtymiskeskuksen avajaisia vietetään 23.4.2018. Sen jälkeen alueelle pääsee katsomaan ja nauttimaan, viihtymään. Odotamme innolla. Jopa tällainen ei-grillauksen-ystävä saattaa innostua grillaamaan tuolla jotain, varsinkin jos saa jonkun muun hoitamaan sen grillauksen 😁. Grillaus ei ole minun juttuni, muuten kuin ei-hiiltyneen tuotoksen syömisen osalta. Mutta tuosta näköalapaikasta voi nauttia myös muutenkin.

Nuo kuvat ovat aamulenkiltä. Aurinko paistoi, lämpöä oli riittävästi, lihakset hiukan tukossa edellisistä lenkeistä, mutta niin vain menin taas uusille reiteille. Ja saatoinpa eksyäkin. Vaikka varsinaisesti en eksynyt, jouduin silti arpomaan mikä tie minnekin vie. Olin kyläteillä ilman kännykän navigaattoria. Nykyään on muutenkin tullut tavaksi jättää kännykkä pois kun lähden lenkille tai esim. kauppaan. Se on liian iso mukaan otettavaksi, ja joskus on rentouttavaa olla tavoittamattomissa ja puhelimen ulottumattomissa. Ehkä alan opetella olemaan enemmän irti sekä somesta että puhelimesta.

Oulusta ja pitkin Suomea on tulossa lomalaisia lähi viikkoina :)) . Tervetuloa vaan nauttimaan kesästä, auringosta ja vaihtelusta <3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.