lauantai 5. toukokuuta 2018

Kolme puuta, kolme luontoa

Ei ole ollut aikaa pysähtyä koneelle kirjoittamaan blogia, vie se kuitenkin sen verran aikaa. Kesä on käynnissä ja ystäviä ja tuttavia on sekä liikkeellä että puhelimen langoilla aika monta tuntia päivässä. Kun siihen vielä lisätään tuo jumpu-jumpu-jumpu-jumpu-ulina-volina hotellimelu, joka estää illasta nukkumisen, ja omat opinnot ja joskus hieman omaakin elämää, niin alkaa päivän tunnit ja omat voimat olla aika tarkkaan käytetty. Tänä aamuna oli jopa vaikea herätä, mutta olin suunnitellut että menen heti aamusta viimeiselle rabies-rokotuspiikille, joten herätys soi seitsemältä. Kymmenen aikaan olin vielä ihan puoliunessa, mutta istuin jo sentään bussissa.

Päivän väsymyksen ylitti vain lämpö. Jopa minulle tuli kuuma bussissa kun olin palaamassa kotiin. Bussin valotaulu ilmoitti sisälämpötilaksi +38 C. Kaikki avattavat bussin pikkuikkunat olivat auki, ja ilmastointi ei tietenkään toimi kun ajattelemattomat ihmiset avaavat ikkunoita. Siellä sisällä oli jo kunnon kesälämmin, ja tuli fiilis että voisi kohta lähteä rannalle, nukkumaan. Kuuma hiekkaranta on mitä parhain nukkumapaikka, ha haa. Siinä lämmössä rentoutuu ja nukahtaa tosi nopeasti. Meriveden lämmöksi ilmoitettiin tänään 22,8 C joten parin kolmen viikon päästä meressäkin tarkenee hyvin. 
Sää ja sääennuste ovat ihan perus-toukokuuta, sillä tämän päiväisten +30C lämpötilojen jälkeen on ennustettu viikon ajalle rankkasadekuuroja. Voihan sitä ennustaa, vaan ei ne tällä alueella maahan asti sada. Vuorilla sataa jos sataa, ja paljon. Meillä saattaa tulla tähän aikaan hetken aikaa sadetta, mutta nämä kuurot eivät enää kauaa kestä. Aurinko on pääosassa. 

Nytkin on niin paskamainen jumputus-musiikin melu tuolta hotellilta, ettei kirjoittamiseen keskittymisestä tule yhtään mitään. Naapurintalon alimmassa kerroksessa asuva oli eilen huomannut, että jostain kuuluu ihan vähän jotain ylimääräistä ääntä. Kerroksissa on niin iso ero. Hänen asuntonsa ja hotellin sisäpihan välissä on pari rakennusta, ja sopivasti sijoittuneina, niin että ei tuo oikeasti kuulu sinne. Nyt ylempänä asumisesta on haittaa, ja suorasta näköyhteydestä. Periaatteessa noiden mölylupa loppuu kello 23, mutta yli meni tänäänkin.

Toissapäivän jumpasta ja eilisestä Kale-kävelystä on lihakset jumissa, joten tänään oli lenkkien osalta lepopäivä. Huomenna sää on päätekijä iikkumisen valintaan, ja sen näkee parhaiten kun katsoo juuri ennen lähtöä ikkunasta ulos. Ikkunasta ulos katsominen voittaa kaikki sääennustukset, olettaen että katsoo "oikeaan suuntaan". 

Toukokuu on aika tiukka kuukausi kaikkine tapahtumineen ja opiskeluineen, ja saas nähdä vieä kuukauden mittaan, että mitä tästä kaikesta tulee. 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.