lauantai 19. toukokuuta 2018

Lauantaina Alanyassa tapahtuu

Atatürkin muistopäivä, nuorten ja urheilun päivä 19.5.
Myönnän, nyt väsyttää, on nälkä ja tekisi mieli heti nukkumaan. Muutaman rivin kirjoitan jo nyt yöllä, ja loput huomenna konsertin jälkeen. Aika on mennyt kielten opiskelussa. Aamulla oli sellainen intuitio, että tänään se tapahtuu. Niin kävikin. Tänään aamulla tulla tupsahti eteeni hoitotyön ja sairaalaruotsin kielikokeen kirjallinen osa. Siinä tekstiä lukiessani sitten tuskanhiki otsalla mietin, että kauankos tämän tekoaika olikaan, että miten ehdin tehdä sen ajoissa. Aihepiirin valinnan kohdalla mietin, että se oli aikalailla suomalaisittain osuva, suomalaiseen sairaalamaailmaan kovinkin osuva. Sain siis eteeni lääkärin potilaasta tekemät anamneesin, statuksen ja epikriisin, på svenska.

Hükümet katu, sataman basaareilla
KUn sairaanhoitaja tekee hoitotyön anamneesin, statuksen ja epikriisin, niin nykyään ne pohjat ovat tietokoneella, eli runko on koneella. Itse pitää tietää mitä mihinkin osa-alueeseen kuuluu, mitä minnekin pitää lain mukaan kirjoittaa ja mitä ei saa kirjoittaa, ja millainen kokonaisuus palvelee potilasta ja/tai hänen jatkohoidostaan vastaavaa tahoa. Nyt naputtelin rungon ja asettelut ja tekstit, ja siihen meni aikaa noin 2-3 kertainen määrä suomenkielisenä ja koneella olevaan pohjaan tehtäessä. MUtta uskoisin, että harjoitus auttaa tuossakin, ja potilastietojärjestelmä sekä se, että tuntee potilaan ihan oikeasta elämästä, eikä vain lue paperista. Sain tehtyä mitä piti, eikä se nyt ihan toivotonta ruotsia ole, joskaan ei täydellistäkään.

Päivään mahtui vielä tomaattitarhan hoitoa, parvekkeella ja asunnossakin lämmöstä (>+30C) nauttimista. Tässä vaiheessa siis hymyilytti ja asiat oli suht koht hyvin. Sitten iski katoamiskatastrofi. Yksi
Lamppujen valojen lisäksi taivaan ja moskeijan valot
hyvin tärkeä yhteisöpalvelimelle talletettu kokonaisuus, jonka eteen useampi ihminen on tehnyt töitä, on kadonnut kuin pieru Saharaan. Kuka sössi, en tiedä. Miksi katosi, en tiedä. Eikä se riittänyt. Jostain syystä omalle tallennusvälineelle aiemmin talletetuista asioista on vaurioitunut osia, enkä siitäkään tiedä miksi. Tiedän vain, että nyt vaaditaan taas useamman ihmisen järjestelyt että samanlainen saadaan uudestaan aikaiseksi. Minä niin tykkään biteistä ja toivottomasta bittiavaruudesta 🙈. Positiivista on tietysti se, että nyt asian voi tehdä vielä paremmin kuin viimeksi.

Huomenna valmistaudun ensi viikon tentin 2-osaan, siihen puhumisen puoleen. Jos siis kuljeskelen pitkin rantaa itsekseni ruotsintapaisesti muille (ei näkyvissä oleville) hoitajille tai lääkäreille puhellen, niin anna rauhassa jatkaa matkaa. Älä herätä "unissakävelijää". Siis ihan oikeasti puhumisen sujuvuus ja rutiini tulee vain puhumisen kautta, ei hiljaa olemalla. On siis paree puhua pari kolme päivää ruotsiksi, ja nimenomaan sairaalasanastolla. Ensiviikolla saattaa yöunetkin olla ruotsiksi 😁. Olen päättänyt läpäistä tentin.

Konsertoi Alanyassa 19.5.2018 klo 22
Huomenna vietetään Atatürkin muistopäivää, ja nuorten ja urheilun päivää. Alanyan kaupunki tarjoaa nuorille ja muillekin päivää juhlistaville kaupungintalon takana kello 22 alkaen suositun Manga-yhtyeen konsertin. Atatürk patsaan puolelta pihalle mennessä pääsee paastokuukauden juhlistamiseksi pystytetylle tapahtumapihalle, jossa on pieniä kojuja ja pieni näyttämö. Siellä on huomenna enemmänkin lastenohjelmaa. Sataman puolelta ja rannan puolelta kaupungintalon taakse tullessa pääsee Mangan konserttiin, mikäli olen käsittänyt oikein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.