keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Pankkikorttiyllätys

Lähdin Alanyasta tosi nopeasti.

Iltamyöhällä ostimme lentoliput ja yöllä olin jo matkalla Antalyaan aamulennolle. Teki mieli käydä omassa pankissa sekä kysymässä kerran vielä että toimiihan pankkikortti varmasti myös Suomessa, ja nostamassa hieman eurorahaa kaiken varalta. Pankit olivat jo kiinni eikä pankkiautomaatti antanut euroja, vaan ainoastaan liiroja ja dollareita.

Suomeen laskeutuessa rahapussissa oli vain Turkin liiroja, Ruotsin kruunuja, turkkilainen pankkikortti (jonka takana rahat ovat) ja suomalaisen pankin kortti (jonka tilille jätin viime vuonna vain jokusen euron). Kun maksan lentokenttätaksia niin käy ilmi, että turkkilainen pankkikorttini ei toimi. Korttien lukulaite ei tunnista sitä. Myöhemmin R-kioskilla testaamme sitä myyjän kanssa ihan tietoisesti. Ei toimi sielläkään. Pääsi ihan vaan muutama ruma sana ja kärttyinen ajatus. Aiempi heidän korttinsa toimi täällä ja muualla Euroopassa ihan niin kuin pitää. Tämä uusi ei. Vieläkin ottaa päähän.

Kun yllättäen ja yhtäkkiä joudut selviytymään elämästä vieraalla paikkakunnalla täysin ilman paikallista valuuttaa tai mahdollisuutta saada sitä nopeasti päästäksesi kohdepaikkakunnalle ja tilanteeseen johon juokset kellon kanssa kilpaa, niin mitä teet? Entäs sitten ne seuraavat päivät ja viikot? Ja kun pääsen takaisin Alanyaan ja pankkiini, niin kuinkahan esitän asiani -asiallisen rauhallisesti. Siihen pystyy jo siinä vaiheessa. Ensimmäiset täysin rahattomat päivät kävivät hermoille aika pahasti, sillä mitäpä voit Suomessa, kaupunkioloissa tehdä ilman rahaa...

Nyt on äkkilähdön syy "valmis"  ja asia tavallaan pois päiväjärjestyksestä, tavallaan ei vielä pitkiin aikoihin. Huomenna matka jatkuu, ja edessä on mielenkiintoinen ja rentouttava viikonloppu. Ainakin oletettavasti. Mitä tapahtuu viikonlopun jälkeen  se on vielä täysin auki. Katsotaan. Ehkä pääsen koneelle huomisen jälkeen joten kuviakin saattaa ilmaantua. Tallessa on myös muutama tarpeellinen uutinen Alanyasta, ja niitäkin alan purkaa sitten koneelle päästessä. Kännykkä on vaan kännykkä, ja tarkoitettu johonkin ihan muuhun.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.