torstai 5. heinäkuuta 2018

Kesäsuunnitelmat tiivistetysti

Kuuntelen kun ulkona sataa lotisemalla. Tiedän että Alanyassa kotona on aurinkoista, +35-38 C ja merivesi +27 C. En kuitenkaan matkusta nyt sinne, vaan sijoitin lentolippurahat siihen, että ostin myyntierän uudempia runokirjoja. Hhmmm. Sen lisäksi ostin omaksi punaiset kyynärsauvat. Ei tarvitse aina olla lainasauvojen varassa. Ja jospa kyynärsauvojen tarve vähenisi nyt kun ne ovat kotona. No, vanhuus tulee aikanaan minullekin, vaikken sitä vielä pariin vuosikymmeneen luokse kutsukaan, joten mistä sitä tietää miten paljon ja milloin niitä vielä tarvitsee. Joka tapauksessa nykyinen kyynärsauvatarve on niin pitkä, että kahden viikon lainasopimus ensiavun kyynärsauvoille ei riitä. Vaan positiivista on se, että röntgenlääkärikään ei nähnyt luissa murtumaa. Kyse on "vain" revenneistä, erilaisista pehmytosista.

Pehmyt olen minäkin. Menossa on ammattilaisen tekemän dieetin 2. päivä. Kun kävin kaupassa etsimässä pitkiä, sopivan kokoisia ihonsuojasukkia tuon urheilijankipsin alle, niin mitäpä näin: Vaahtokarkkeja, suklaata, lisää vaahtokarkkeja ja valkosuklaata... Juu. Maltoin kyllä olla ostamatta, kun selän takana kuului "mennäänpäs tästä nyt äkkiä ohi, ulos, ulos". Ystävä on myös samalla ruokavalio- treeniohjelmalla, ja on hyvä henkinen tuki. Minun fyysinen treenini on toistaiseksi ollut lähinnä hiki päässä kyynärsauvojen kanssa koikkelehtimista. Pari kertaa on luistanut jompi kumpi sauva alta, kerran kenkä. Sen sijaan keittiössä on kiva rullailla ystävän satulatuolilla. Tai oli, kunnes se vikuroi ja karkasi alta. Lopputulos oli "ei-itsetuntoa-kohottavaa" kömpimistä lattialta ylös. Käsi-, hartia- sekä keskivartalon lihakset nauttivat kun joutuvat kannattelemaan ja liikuttelemaan tämän painoista muijaa 😂

Täällä missä olen nyt olen oppinut taas tunnistamaan aika monta lintulajia. Oikeasti olen nähnyt sellaisiakin tinttejä (siis lintuja, tirppoja), joita en aiemmin ole nähnyt. Naapurina ovat sudet, karhut, ketut ja ilvekset, ja firma jolla työskentelen. Olen melkein keskellä ei-mitään, mutta silti "korvessa" eläväisellä alueella. Vielä tuohon sairaslomaan. Sairaslomaa on yhteensä 11 päivää. Nykymuotia on, että nivelsidevammat ja muut kudosrepeämät kuntoutuvat paremmin kun niiden haltija on aktiivinen liikkuja, ja käyttää vaurioitunutta jalkaa alusta asti Kivun Sallimissa Rajoissa. Että inhoan tuota sanayhdistelmää. Kun kipeää jalkaa käyttää puoli tuntia, niin sen jälkeen se on niin turta ettei tunne mitään pitkään aikaan. Kun tunto palaa, sitä on vaikka muille jakaa. Niin ne tavat ja muoditkin vaihtelevat, osin koulukuntien, lääkäreiden ja tietämyksen määränkin välillä. Aktiivisesti käytän, mutta mieluummin luotan Likesin ohjeisiin kuin näihin mitä nyt olen kuullut.

Huomenna matkustan katselemaan sellaista aluetta, jossa en ole käynyt muistini mukaan koskaan, tai sitten en vaan muista. Pohjanmaa ja lakeudet kutsuvat. Sen jälkeen kierrän taas Keski-Suomen metsissä (auton kyydissä), hieman Pohjois-Pohjanmaalla ja rannikolla, ehkä Vaasan seudulla ja lennän sen jälkeen etelämmäs. Tässä on tiivistetysti seuraavien kolmen -  neljän viikon suunnitelma. Ihanaa että aika menee näin nopeasti :) . 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.