keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Alanya laskeutuu kesään

Alanyassa on jo rannoilla vipinää, ja turistikausi on alkanut, joskaan ei vielä ole täysin käynnissä. Se kuumin sesonki on sitten kesä-elokuun kuumimmilla säillä. Luin äsken sanomalehtiuutisia netistä, ja silmiini osui iloinen uutinen "Hei kaveri, anteeksi, anteeksi saanko kysyä yhden asian" yms. huuteluista. Vaatteista repiminen, käsiin tms tarttuminen painostaminen ja asiaton käytös on ollut kiellettyä jo pari vuotta. Kyseisiä toimintoja harrastavan työntekijän työpaikka suljetaan tilanteen vakavuuden perusteella harkiten eri pituisiksi määräajoiksi, ja se kirpaisee sekä yrittäjän budjettia että työntekijän kukkaroa vahvasti. Nyt myös nuo häiritsevät ja pysäyttämään sekä puolipakolla kontaktoimaan pyrkivät huutelijat laitetaan kuriin. Häiritsevä huutelu ei ole sallittua, ja siitäkin seuraa rangaistus. Asiasta tarvitsee ilmoittaa poliisin numeroon 155, suomalaisesta numerosta soitettaessa +90155, mikäli joutuu häirinnän tms kohteeksi. Mikäli joku häiritsee, haittaa, huijaa tms niin nauhoita tai videoi tapahtuma, jolloin se on helppo todentaa poliisille. Ja Soita rohkeasti silloin kun on aihetta. Itse olen joutunut jo jokusen kerran pysähtymään ja pitämään idästä tulleille röyhkeimmille huutelijoille saarnaa. En yhtää tykkää siitä että ne huutelevat aina liikkeen ohi mennessä jotain tyhmää.

Päätin jo ennen Suomeen tuloa että kävelen täällä töihin ja töistä pois jokaisena työvuorona. Ainoa este olisi runsas sade, sillä matkaa on lähes 6 km eikä sellaista kilometrimäärää kiinnosta kävellä kumisaappaat jalassa. Tähän mennessä olen pysynyt päätöksessäni ihan kiitettävästi. Tänä aamuna paksu pipo päässä ja lämpimästi pukeutuneena. Kello 5.50 kun aloitin kävelymatkan oli karmean kylmä, useita asteita pakkasella. Päivällä palatessa oli sen sijaan kiva keväinen sää ja lämpö, ja lumipenkat olivat päivän aikana sulaneet paljon. Joutavat jo sulaakin. Mutta tuohon kellonaikaan vielä ... On ollut kohtuullisen vaikeaa sopeutua siihen, että pitää herätä viiden aikaan. Sehän tarkoittaa että illasta pitää olla nukkumassa viimeistään puoli yhdeksältä. Iik. Suomiaikataulun ja Välimeren aikataulun ero on iso.

Tänään jo hipelöin matkalaukkua ja pohdin kilomääriä, joten ei tässä kauaa enää mene. Alanyassa lähennellään +30 C ja se on varma kesän alkamisen merkki. Eihän sitä voi jättää välistä 😍.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.