perjantai 3. elokuuta 2018

Kotiinpaluuyllätys

Paketissa luki Black
Vaikka otsikko onkin omituinen yhdyssanahirviö, oli kotiinpaluussakin samoja piirteitä.

Aloitetaan Jyväskylästä ja pakkaamisesta. Ajatuskulku meni jotenkin näin: jee, tosihalpa äkkilähtö Finnairin suoralla lennolla Alanyaan, ja siihen voin siis ostaa lisälaukun. Muutama klikkaus, verkkopankkimaksu ja lentolipun ja lisämatkatavaran ostaja hymyili tyytyväisenä. Vuorokautta myöhemmin hymy hyytyi ensimmäisen kerran siihen, että en tiennytkään millä täyttäisin laukut (8 kg + 23 kg + 23 kg).

Seuraavan kerran lisämatkatavarasta maksaminen kadutti varastossa painavan, päälle kaatuneen laatikon alta pois kömpiessä ja vaurioita tarkastaessa. Tietenkin sen putoavan laatikon nurkka osui loukkaantuneen nilkan ja jalkaterän päälle, ja pienessä varastokopissa kaatuva vanhempi naishenkilö sai kylkeensä osuman japanilaisen bambu-paperi-päivänvarjon varresta samalla kun varastokopin seinän virkaa toimittava kanaverkko hiveli takaraivoa. Ilo oli ylimmillään, perisuomalaiseen tyyliin.

Kun muutamaa tuntia myöhemmin laukut oli pakattu ja alipainoisiksi todettu, korjaantui tuo "virhe" kahdella tiiliskiven kokoisella ruotsin sanakirjalla, painavalla kielioppikirjalla ja parilla muullakin kirjalla. Typerä tyytyväinen hymy levisi kasvoille kun vaaka kertoi "määräpainon täyttyneen". Toinen läsnäolija yritti jo aiemmin kertoa, että matkalaukun voi pakata myös tilavuusperusteisesti. Ei ole kuulemma pakko täyttää maksimikilomäärään asti. Hhmmm, sano se muuttajalle niin, että se menee jakeluun...

Seuraavana aamuna tuli hiki pelkästä tavaravuoren katselusta. Tuskanhiki. Ilman mukaan lähteviä kyynärsäuvoja, hellehattua, nilkkakipua ja koivessa yllättävien takaiskujen varalta tukena olevaa urheilijan kipsiäkin ollisi tuo vuori liikkunut yhden naisihmisen voimin melko huonosti. No, saatiin se bussiin kun oli apuvoimia. Bussissa asetuin seisomaan matkalaukkujen eteen, selkä menosuuntaan ja kaiteesta kiinni pidellen, kun toisessa reunassa oli lapsenrattaissa lapsi. Bussikuski kiihdytti pysäkiltä lähtiessä reippaasti, ja 50 metriä myöhemmin jarrutti mutkaan niin voimakkaasti, että kaduin selälleen lastenrattaiden ja lapsen päälle. Onneksi lapseen ei sattunut. Itsestä en voi sanoa samaa.

Helsinki-Vantaan lentokentällä olin TAAS "satunnaisesti valittu huumausainejäämätesteihin". Viime aikoina aina kun menen ko kentän läpi joudun samaan muka-satunnaistarkastukseen. Joku kateellinen tai pahantahtoinen ääliö lie joko antanut perättömän ilmoituksen tai sitten ihan itse logikoinut, mutta olen näköjään profiloitu, ja perusteellisesti pieleen. Finnairin koneessa meidän edessämme istunut ja pari penkkiriviä takanamme istunut "perhe" sen sijaan veti aineita ja omia viinoja koneessa niin tanakasti, että toisen herättäminen Gazipasassa oli työlästä. Mutta profilointi osui huumeiden vastustajaan, viereiselle riville. Alanyassa kotiin saapuminen oli harvinaisen helppo, kun oli ihanien ihmisten taholta laukkujensiirtoapua tuloaulassa ja kuljettaja ulkona oven edessä. Eikä kukaan kuljettaja ole koskaan ajanut tuota väliä noin hitaasti, kuin mitä herra A nyt ajoi. Halusi kuulla kaikki kuulumiset 😍.

Punaisen kuun metsästysyöltä Muurasjärveltä
Varsinainen yllätys odotti kotona. Heti ovea avatessa häiritsi se, että eteisessä oli
poikkeuksellisen paljon elämää. Rikkalapiossa kasvoi hometta monta milliä ylöspäin. Parissa kohden oli iso hämähäkin seitti ja hämähäkin ruokapaketteja. Lattialla lojui pari linnun höyhentä ja linnunkakkaa... Keittiöstä löytyi kuollut pikkulintu ikkunan edestä lattialta. Ihan pieni ja nälkään kuollut. Olohuoneesta löytyi toinen samanlainen. Ja linnunkakkaa oli siellä sun täällä, myös paistinpannulla. Sanonkominämitä.

Siivosin raadot ja kaiken näkemäni ylimääräisen eläväisen pois heti, ja neljän tunnin yöunien sekä ruokakauppa- ja torikäynnin jälkeen loput. Siis käytännössä koko asunto oli tarpeen siivota perusteellisesti ja desinfioimisluontoisesti. Kaksi ikkunaa on ollut raollaan poissaoloni ajan, ja molempien hyttysverkko on ehjä ja paikallaan. En käsitä mistä nuo linnut ovat asuntoon päässeet, mutta jossakin on linnun mentävä kolo. Oli surullista nähdä nuo linnut kuolleena asunnon sisäpuolella, niin luonnottomassa paikassa lintujen elämää ajatellen. Mutta, rakkaus oli voittanut. Toinen ei ollut jättänyt toista, vaan oli tullut perässä samasta kolosta kuin toinenkin.

Niin, ja madot 😝. Vessassa olin oksentaa kun avasin pöntön kannen. En tiedä mitä, kuinka ja miksi, mutta kiinni olleen wc-pöntön kannen alla ja vedessä oli elämää. Siellä luikerteli ja ui noin 5-10 mm mittaisia, 1 mm paksuisia, mustia matoja. Veden pohjalla näkyi jotain massaa, en tiedä mitä. En jäänyt katselemaan enkä arvuuttelemaan syitä ja seurauksia, vaan huuhtelin isot huuhtelut pariin kertaan, suihkuttelin ekstramäärän yleispuhdistusainetta ja pyyhin pinnat ennen kuin uskalsin edes harkita istumista, vaikka olisi periaatteessa ollut jopa kiire. Jännää miten kiirekin on kovin suhteellinen asia, ja toisinaan katoaa ihan tuosta noin vaan... yäk yäk yäk!

Arkeen paluu on ollut pisaroivaa. En muista milloin olen viimeksi nähnyt ihollani näin isoja hikikarpaloita kuin esim. tänään. Kroppa on unohtanut lämpöön sopeutumisen osittain, ja osittain Suomen lämmin kesä on pitänyt huolen siitä että jotain sentään säilyy. Arkeen paluu on myös ylämäkikävelyyn totuttautumista. Alaspäin on nilkkatuen kanssa helpompi mennä. Ylämäkikävely on tosi kivuliasta edelleen, mutta liikuttava on ja asioita on hoidettava. Lääkärifirmalta / ortopediltä ei ole vieläkään tullut heidän lupaamaansa röntgenlääkärin lausuntoa & nilkan kuvia eikä kuntoutussuunnitelmaa. En tiedä mistä kiikastaa, mutta molemmat olisivat tarpeen. Nilkka on kipeä ja aina kävelyn jälkeen muodottomaksi turvonnut. Pieni turvotus olisi ymmärrettävää, mutta kengän yli runsaana pursuava, nilkan koon tuplaava turvotus on liian paljon.

Kahden kuukauden vieroitusoireet kamerasta helpottavat huomenna. Löysin kameran laturin, ja akku saa taas virtaa. Eiköhän huomenna ole kuvattavaakin, vaikken nyt pitkiä matkoja kävele enkä edes fillaroi. Katsotaan mitä vastaan tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.